PRESENT I FUTUR DEL PÀDEL GIRONÍ

18.08.2017

Gerard Company és el millor jugador de pàdel que ha donat el pàdel gironí en els últims anys. Després de iniciar-se en el tenis, una lesió a l’esquena el va portar -ara fa quinze anys- a agafar per primera vegada una pala de pàdel «amb 20 anyets i gràcies a la pista de mur del CT Girona vaig començar a endinsar-me en un esport que, quan li explicava a la gent que el jugava, no el coneixien» explica el Gerard. Company –que va arribar a ser número 23 del món- és un perfecte model de jugador que ha comprovat de primera mà les evolucions del pàdel a terres gironines «el pàdel va arribar tard a Girona, però ha crescut com l’escuma. Abans només hi havia clubs de tennis que tenien alguna pista de pàdel, i ara hi ha clubs específics de pàdel on jugar-hi amb escola pròpia». Un exemple d’aquest bon planter de jugadors i jugadores amb ADN gironí és la Jana Montes qui -sent benjamí de primer any- competeix amb èxit amb les de segon any. Gràcies al seu pare, propietari del X3 Club Pàdel&Fitness de Girona, amb només 4 la Jana va tenir el seu primer contacte amb el pàdel «d’inici no em va agradar massa el pàdel, però en quan vaig començar a jugar, entrenar i competir m’hi vaig enganxar». El Carlos, pare i entrenador de la Jana assegura que el pàdel li aporta molts beneficis a la seva filla «li aporta estabilitat, disciplina i molt d’equilibri. S’ho passa bé i en gaudeix molt» afirma.

L’estiu ha servit perque el Gerard i la Jana tinguin noves parelles a la pista, ell passarà a jugar amb el Javi Escalante el circuit català, i ella ho farà amb la Mariona Font. Company i Montes juguen de dreta a la pista, mentre ella és conscient del que ha de millorar «els meus entrenadors em diuen carinyosament que semblo una cabra boja per la pista, i que parli menys (riu)» el Gerard apunta el que li va tocar corregir quan va aterrar al pàdel «venia del tenis i pràcticament no utilitzava el vidre, em dedicava a tornar molta bola i a atacar poc, fins que ho vaig modificar». Entrenar els hi encanta, el Gerard també n’és monitor, i el pare de la Jana, dirigeix un club, així que de sang padelera n’estan envoltats.

En una trobada conjunta a pista, ambdós representen el present i futur del pàdel gironí, i coincideixen en que encara els hi queden molts somnis per fer realitat «cuidant-me físicament i si les lesions em respecten encara em queden 5 anys de pàdel ben bons, he tingut l’oportunitat de guanyar grans competicions en la meva trajectòria i vull ‘apretar la gola’ per seguir a gran nivell» apunta el Gerard. Per la seva part la Jana, com altres nens i nenes de la seva edat que també juguen a pàdel explica que «m’agradaria arribar a ser professional i competir al Circuit Català i al World Pàdel Tour» afirma una Jana Montes molt riallera, que combina les seves tardes d’esport, amb els estudis al col•legi Vedruna de Girona. Que els seus somnis, i els del pàdel gironí, es facin realitat!
FOTO GERARD_JANA