PERE HERNÀNDEZ DENUNCIA LES IRREGULARITATS DEL PRESIDENT DE LA FEP PER FORÇAR EL SEU CESSAMENT DE LA INTERNACIONAL

11.04.2018

El president de la Federació Catalana de Pàdel (FCP), Pere Hernàndez, ha denunciat les irregularitats comeses per Alfredo Garbisu, president de la Federación Española de Padel (FEP), per forçar el seu cessament de la Federació Internacional de Pàdel (FIP). En una compareixença pública en què Hernàndez ha estat acompanyat pel Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras i pel President de la UFEC, Gerard Esteva, el màxim responsable del pàdel català ha explicat el seguit d’actuacions de Garbisu «s’ha inventat que el meu cessament –comunicat només per telèfon- com a vocal de la FEP anava acompanyat d’una sanció que mai ha existit i, a més, ho va traslladar a la FIP per motivar la meva exclusió en nom del pàdel espanyol».
Pere Hernàndez ha exposat que totes aquestes accions realitzades per part de Garbisu tenen el seu origen en «la meva assistència com a representant de la FCP a l’assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya celebrada al mes de setembre del 2017. Posteriorment em va demanar la dimissió, a la qual no vaig accedir, i em va cessar com a membre de la junta directiva de la FEP. A partir de llavors ha iniciat una persecució contra la meva persona, inventant-se i certificant en nom del pàdel espanyol una sanció que mai va existir i pressionant la FIP per fer-me fora del càrrec de vicepresident».
Durant la seva exposició Hernàndez ha recalcat que «sóc un home d’esport, membre de la família olímpica i mai m’he dedicat a fer política». El president de la FCP també ha descrit que «tot i que la FIP és coneixedora que mai s’ha pogut acreditar la sanció ja que mai ha existit, em van cessar del càrrec de vicepresident de la internacional per les pressions de Garbisu a la FIP amb la falsa realitat que ell ha construït de la situació».
En la compareixença pública, Gerard Figueras ha fet costat totalment a Hernàndez «el president de la FCP té tot el nostre suport, és un dirigent i esportista exemplar. Demanem diàleg i la voluntat de recapacitar per part de les persones que han originat aquesta situació» ha assegurat la màxima representació institucional del esport català. En la mateixa opinió s’ha expressat Gerard Esteva «ens agradaria que el CIO intervingui en una situació que ha generat una total indefensió a la persona d’en Pere Hernàndez, ja que la llibertat de reunió i associació és un dret fonamental recollit en la nostra legislació i no pot originar cap tipus de discriminació com així ha succeït».
Pere Hernàndez ha declarat que «fora bo que aquesta desagradable situació la conegui el CSD perquè estiguin informats i actuïn en conseqüència. A les 18 federacions territorials de pàdel ja els he posat en antecedents de tot el que ha passat i tenen també tota la documentació». Hernàndez, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la UFEC, ha deixat en mans dels seus advocats les línies d’actuació per «restablir la meva honorabilitat, la del món del pàdel i per difondre la veritat». Pel que fa a la actuació de la FIP, el president de la FCP no descarta també anar al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport, amb seu a Lausana (Suïssa).

Compareixença 1

Compareixença 2