ORIOL MOYÉS I MARC CARBALLEIRA «ELS VALORS DEL PÀDEL SÓN CLAU EN ELS NOSTRES OBJECTIUS»

Oriol Moyés i Marc Carballeira han assegurat que els valors de l’esport i del pàdel concretament són claus en els projectes esportius i solidaris on cadascú hi participa. Així ho han manifestat en el cicle d’entrevistes que organitza la Federació Catalana de Pàdel (FCdP) i que aquesta setmana ha comptat amb ells com a protagonistes.

Oriol Moyés, director de l’escola de pàdel del Club Tenis Andrés Gimeno des de fa 6 anys ha destacat el treball de l’escola de pàdel adaptat «és una bestialitat la feina que fan amb els 25 nanos que tenim. Realment va ser tot un honor que la FCdP ens reconegués la tasca que fem en la I Gala del Pàdel Català. El projecte té nom i cognoms i és tot gràcies al Joan Antón Martínez i Nil Martínez, que van idear i presentar el projecte en el seu dia i el club va agafar la idea amb els braços oberts».

Moyés, que pertany al cos tècnic de la selecció catalana i de la selecció espanyola, ha incidit durant l’entrevista en la importància de treballar els valors en la formació dels jugadors «cal cultivar aquests valors de companyonia, esforç, regularitat i estudi. Al Gimeno si un jugador o jugadora es despita una mica en la seva formació acadèmica, li podem restar durant un temps un dia d’entrenament» ha puntualitzat.

Per la seva part, Marc Carballeira, impulsor del torneig solidàri de pàdel #forçamiquel ha destacat que «el pàdel i els seus valors són el motor vehicular del nostre torneig, amb el Miquel com a referent i amb el que ens va arribar a transmetre durant la seva lluita dia rere dia». Una cita esportiva  que suma set edicions i en el que s’han aconseguit 196.000 euros. Una ajuda en favor dels nens i nenes de l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona que pateixen leucèmia i amb l’objectiu també de seguir investigant sobre aquesta malaltia.

Carballeira, molt emocionat, agraeix el guardó rebut el dia de la celebració de la I Gala del Pàdel Català tot afirmant que «el reconeixement és també per la Raquel, la Mery, la Gemma, el Siscu, el CE Valldoreix, patrocinadors, jugadors i tots aquells i aquelles que any rere any fan gran aquest torneig. Realment quan celebrem el torneig #forçamiquel sento que és ‘la festa major del pàdel’!» exclama.

Finalment i tot i que de moment la temporada es troba aturada pel decret d’alarma establert pel coronavirus, Oriol Moyés i Marc Carballeira viuen l’actualitat del que està passant amb el pàdel amb molta responsabilitat. Tots dos són conscients que per fer front al coronavirus i guanyar-li la partida, l’esforç éns implica a tots i a totes.