L’ESPORT CATALÀ ALÇA LA VEU I DEMANA LA REOBERTURA DE L’ACTIVITAT

Prop de 2.000 representants de l’esport català s’han concentrat davant del Palau de la Generalitat per exigir la reobertura immediata de l’activitat i reivindicar que “és un servei essencial i part de la solució” davant la Covid.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), juntament amb el clúster de la indústria esportiva catalana (INDESCAT), Gestiona i l’Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitnes (ADECAF), així com diverses federacions catalanes, entre elles la Federació Catalana de Pàdel (FCdP) han demanat al Govern que se’ls consideri un “servei essencial” i se’ls permeti tornar a treballar.

Després de la protesta i lectura del manifest conjunt, els representants dels diferents signants es van reunir amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i Activitat Física, Gerard Figueras. Budó va traslladar a les entitats el “convenciment” que té el Govern que l’esport és segur i va agrair el “sacrifici” fet aquests mesos per ajudar a millorar les dades sanitàries.

La consellera va assegurar que es treballa perquè el sector pugui obrir de nou i recuperar una “certa normalitat” com més aviat millor.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, va exposar les cinc reivindicacions que exigeix l’esport català. La primera és “que ens deixin obrir perquè l’esport és salut”. La segona, “que ens deixin competir perquè els equips esportius constitueixen un dels baluards principals de la cohesió social”. La tercera, “que els polítics obrin els ulls perquè la majoria del sector esportiu és a l’UCI”. La quarta reivindicació exposada pel president de la UFEC va ser que “el Govern reconegui l’esport com un servei essencial”. Esteva va acabar assenyalant com a cinquena reclamació que “totes aquestes mesures siguin de caràcter urgent”.