LES FEDERACIONS ESPORTIVES DENUNCIEN QUE TORNAREM A LA PRÀCTICA ESPORTIVA PREOLÍMPICA

Les federacions esportives catalanes i la UFEC denuncien que aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català i els farà tornar als índexs de pràctica esportiva dels anys 80. Després de 9 mesos sense competició, el confinament, les restriccions horàries i de competicions, l’esport català i de base ha d’afrontar ara un nou tancament injust i arbitrari.

L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la COVID-19.

La pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També, la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant.

D’altra banda, les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament són totalment insuficient. Les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions d’euros mensuals, per tant demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català. 

Per tot plegat, presentarem una nova demanda judicial per ser una decisió sense fonament; i preguem al govern una rectificació i assumpció de responsabilitats.

SIGNAR PER FER DE L’ESPORT UN SERVEI ESSENCIAL:

http://bit.ly/AdhesioEsportServeiEssencial