LA PRIMERA PROMOCIÓ DE TÈCNICS DE NIVELL-1 DE LA FCP D’AQUESTA DÈCADA FINALITZA EL CURS

Un total de 18 alumnes han finalitzat aquest cap de setmana a les piscines Joan Serra de Sabadell el curs de Tècnic de Nivell 1 de Pàdel. Els exàmens del bloc específic, amb la prova de tècnica i tàctica, han posat el punt i final a un curs que va començar a inicis de gener, acabada d’estrenar aquesta nova dècada, i que s’ha desenvolupat durant quatre caps de setmana.

Berta Corcoll, alumna participant del Curs de Tècnic de Nivell 1 de Pàdel explica que «la gestió del curs dins d’aquesta situació de pandèmia m’ha sorprès positivament». Corcoll, del club NTC Padel, assegura que «la passió pel pàdel em ve per la meva família» i afegeix «m’he adonat que el pàdel és molt més del que jo pensava. A més de  l’aspecte tècnic he comprovat que ser professor és fàcil, però que ser bon professor és molt difícil».

Per la seva part, Isaac Aguilar, del Club de Tennis Turomar, descriu que «tot i els temps de dificultat que estem vivint, els curs ha anat molt bé, amb molt bon feeling. Ara bé, tot i que la motivació de les classes on-line no són el mateix que les presencials, cal donar les gràcies i agrair l’esforç fet per la FCP» i apunta «en el meu cas penso que el més interessant són les eines que ens han donat alhora de fer classe als menors. Cal molta més preparació amb els nens i nenes que no pas amb els adults». L’Isaac, que va descobrir el pàdel amb 12 anys ha lloat la temàtica relacionada amb la psicologia esportiva «crec que cada vegada té més importància i és bo que des de ben petits es treballi ja que no només afecta a l’esport, també a la nostra vida social».

Les expectatives del curs han estat positives segons reflecteix en Xevi Ferrer, del club Pàdel Fòrum Centelles, i que porta set anys vinculat al pàdel «satisfet a nivell personal i molt content amb el professorat. El curs m’ha servit per millorar aspectes que treballes cada dia, com per exemple la metodologia». Ferrer també ha comprovat «com n’hem extret de conceptes tots els assistents al curs, a nivell d’escola d’iniciació, d’organització de classes o d’entrenaments físics».

Meritxell Ibañez, directora de l’Àrea de Docència de la FCP ha fet balanç del curs «volem agrair a tots els alumnes, per adaptar-se constantment als canvis que s’han hagut de fer respecte al calendari inicial. Estem molt contents i satisfets del seu compromís i implicació També sonar les gràcies al Miquel Bayona, delegat per Barcelona de la FCP per haver-nos ajudat en la darrera sessió en la correcció a pista».

En curs de Tècnic de Nivell 1 de Pàdel que ha organitzat la Federació Catalana de Pàdel hi han participat el psicòleg esportiu, Oriol Mercadé; Marcela Ferrari, entrenadora responsable d’organització d’esdeveniments; el preparador físic Marc Triquell i Meritxell Ibañez, directora i formadora de la FCP. La tècnica i tàctica del pàdel ha anat a càrrec de Carlos Obradors i la temàtica sobre lesions esportives l’ha impartit Ignacio Muro.