LA GENERALITAT I EL CONSEJO SUPERIOR DE DEPORTES ULTIMEN UN ACORD PER DEROGAR LA LLICÈNCIA ÚNICA

31.05.2018

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha plantejat en una reunió celebrada al Consejo Superior de Deportes els arguments de la Generalitat i de l’esport català en el camí que ha de portar, amb el consens entre el Govern de l’Estat i les comunitats autònomes, a la derogació de la llicència única mitjançant la modificació del text actual d’aquesta norma.

A la sessió de treball, presidida pel secretario d’Estado para el Deporte, José Ramon Lete, hi han participat els secretaris i directors d’Esports de comunitats autònomes, que han vist bona predisposició per part del Govern estatal respecte a la “necessitat d’elaborar un redactat de consens en el qual totes les parts se sentin còmodes i que respecti la competència exclusiva en matèria d’esport de la Generalitat de Catalunya i de les comunitats autònomes a la resta de l’Estat”, ha expressat Gerard Figueras després de la trobada.

Durant la reunió, el secretari general de l’Esport ha subratllat aspectes que al seu parer hauria de recollir el redactat definitiu i ha traslladat la voluntat de les federacions autonòmiques de fer evident que són les úniques amb capacitat d’emetre llicències, així com la possibilitat de veure rescabalat el perjudici econòmic causat durant el període de vigència de la llicència única.

Gerard Figueras, que ha agraït “el bon clima i la coincidència” en totes les parts per tirar endavant la modificació, s’ha mostrat optimista afirmant que “s’està molt a prop de l’acord”. El nou redactat de la norma permetrà, segons el secretari general de l’Esport, tornar al punt de partida d’abans de la implantació de la llicència única, “acabarà amb el greuge per a les federacions catalanes” i “farà respectar la competència exclusiva de la Generalitat”.

Cal recordar que fa un mes el Tribunal Constitucional va deixar sense efecte la tramitació de la llicència única per participar en competicions esportives d’àmbit català, un cop va estudiar el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar la Generalitat de Catalunya l’11 juny del 2015.

A la reunió hi eren presents, a banda de José Ramón Lete i Gerard Figueras, Carles Goyalons (Illes Balears), Alfonso Lahuerta (Castella i Lleó), Marta Míguez (Galícia), Javier Orcaray (Madrid), Ángel Juan Guerrero (Melilla) i Alonso Gómez (Múrcia).

FOTO LLICENCIA peke