LA 2a GALA DEL PÀDEL CATALÀ GUARDONA ALS NÚMERO 1 DE L’ANY 2020

La Federació Catalana de Pàdel (FCP), degut a les diverses restriccions i recomanacions sanitàries per combatre la Covid-19, ha celebrat online la 2a Gala del Pàdel Català. Un acte on s’han reconegut els èxits més destacats de jugadors, jugadores, clubs i entitats durant l’extraordinari any 2020 viscut per tota la comunitat padelera.

El president de la FCP, Pere Hernàndez, ha destacat que «ens hem adaptat a les circumstàncies i ha estat tot un repte realitzar virtualment aquesta 2ª Gala del Pàdel Català, esperem que sigui la última en aquest format. El cert és que volem rendir de la manera que es mereix el mèrit esportiu de clubs, jugadors i jugadores pel que van aconseguir l’any passat. Tanmateix hem volgut destacar trajectòries esportives importants a títol individual. La FCP vol expressar públicament l’enhorabona a tots els guardonats, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) per acollir-nos novament i també a l’equip humà de la FCP».

Reconeixements a clubs

La FCP ha reconegut al Club Tennis Tarragona (254), Club Natació Lleida (200), X3 Club Girona Pàdel (140) i Reial Club de Polo de Barcelona (641) per ser els clubs amb més llicències de les seves respectives demarcacions.

Per la seva part l’Indoor DiR Sant Cugat, el Barberà Pàdel Indoor (BPI) i el club Pàdel Barcelona – el Prat han estat guardonats per haver acollit el torneig amb més inscripcions del 2020. L’Indoor DiR Sant Cugat va registrar 209 parelles en la prova del Circuit Català Absolut; el BPI 201 parelles en la competició del Circuit Open i el Pàdel Barcelona – el Prat per les 265 parelles en la cita del Circuit Català de Menors. Per la seva part el Cercle Sabadellès 1856 ha estat guardonat per ser el club amb més equips participants a la Lliga Catalana 2020 amb un total de 16.

Guardons al pàdel adaptat i solidàri

El projecte PàdelIN han estat reconegut per la seva tasca i treball en favor del pàdel adaptat. Un projecte nascut al setembre del 2019, desenvolupat al CE Vall Parc, i encapçalat per Xènia Carbonell i Marc Cornellà «el pàdel reuneix un conjunt de premisses importants que ens ajuden a complir els nostres objectius, començant per l’accessibilitat a l’entorn i al material, el treball psicomotriu i de coordinació, així com un treball tant individual com grupal» expliquen els responsables.

La iniciativa Relats Solidaris de l’Esport, que en 16 edicions ha aconseguit prop d’un milió d’euros destinats a col·lectius desfavorits i institucions que vetllen pel benestar de les persones, especialment dels infants malalts. Oriol Domenech, periodista esportiu, ha explicat «ens omple d’emoció recollir aquest guardó i ens estimula moltíssim a continuar any rere any portant a terme tornejos de pàdel solidaris. Gràcies a la Federació Catalana de Pàdel per aquest reconeixement».

Els números 1 premiats

Els jugadors i jugadores números 1 del Circuit Català de Menors, del Circuit Provincial, del Circuit Open i del Circuit Absolut han rebut la placa que els acredita amb el registre aconseguit l’any passat.

En categoria aleví els números 1 han estat Dani Docampo, Andrea Ripollès i Èlia Pons. En categoria infantil els premiats han estat Arnau Candelo i Andrea Ustero. En cadet, Fèlix Linares i Laia Rodríguez. I finalment en júnior, Sergi Puertolas i Milena Rojas.

En el Circuit Català Absolut els noms propis han estat Aranzazu Osoro en categoria femenina i Enric Sanmartí en la masculina. Aranza -que ha revalidat el número 1 aconseguit l’any 2019- ha assegurat que «un any atípic pel pàdel en tots els sentits, ara bé, molt satisfeta per aquest premi». Per la seva part Enric Sanmartí, que exposat que «tornar a estar estar com a nº1 de Catalunya sempre agrada i estic molt content d’haver-lo recuperat».

Sergio Bursa i Laura De Lamo han estat els números 1 del Circuit Open. Pel que fa al Circuit Provincial, a Girona els millors del 2020 han estat Nicolai Maniucov i Anna Camacho; a Lleida els guanyadors han estat Pablo Burdeos i Imma Querol; i a Tarragona ho han aconseguit Sergio Bursa i Laura De Lamo.

Lucía Sainz i Gemma Triay reconegudes com a número 1 del pàdel mundial

La FCP ha volgut reconèixer a les jugadores de la selecció catalana, Gemma Triay i Lucía Sainz, per haver assolit el número 1 de World Padel Tour (WPT) l’any passat. Sainz ha fet referència a la satisfacció pel guardó i pel suport que sempre ha tingut de la federació assegurant que «entreno cada dia com si fos l’últim ja que el pàdel és la meva passió, aquesta és l’essència de la Lucía que va començar disputant el Circuit Català a la Lucía d’ara». Triay, per la seva part, ha explicat «molt agraïda a la FCP en un any que, sense cap mena de dubte, va respondre a molt de sacrifici per cercar aquesta recompensa».

Pere Hernàndez, president de la FCP, ha expressat l’orgull del pàdel català al veure com dos jugadores que van començar en el pàdel competint en el Circuit Català, van completar un 2020 de somni en el Circuit de WPT «moltes felicitats per un 2020 de matrícula d’honor per la Gemma i la Lucía. En tots els partits i tornejos que WPT va organitzar magníficament donades les difícils circumstàncies que vivíem, veure-les jugar i guanyar ens va fer gaudir i molt a tota la comunitat padelera».

VEURE EL VÍDEO DE LA GALA AQUÍ