JUAN CARLOS CANGA «EL CIRCUIT DE MENORS FCP ÉS DELS MILLORS DEL MÓN»

Fa trenta anys que Juan Carlos Canga està enganxat al pàdel. D’aquest temps, dues dècades les ha passat a Catalunya. El tècnic argentí va apostar fort per creuar l’Atlàntic l’any 2001 i es mostra «molt satisfet de la decisió que vaig prendre. Em considero un privilegiat de poder viure de l’esport que m’agrada i m’apassiona». Juan Carlos Canga és actualment el director esportiu del Espai Pàdel Blanes i també coordina de l’escola de pàdel de base i de competició del club gironí.

Als seus 54 anys Canga explica obertament i amb un somriure ple d’il·lusió, com li omple el treballar en el món del pàdel formatiu «a la nostra escola tenim 80 jugadors i jugadores, són ni més ni menys que 80 somnis que tenim a les nostres mans» i apunta que «el col·lectiu de formadors del que disposem al club és excel·lent, tot i la situació actual volem seguir creixent i engrandir la nostra escola».

L’entrenador argentí, que de jove volia convertir-se en jugador de tennis, va veure com una lesió tallava la possibilitat d’aconseguir el seu objectiu «aquella lesió al genoll i un entrenador em van fer veure que podia seguir vinculat a l’esport des d’un altre rol. Així va ser i ja són 30 anys gaudint de la millor manera». Canga ha desvetllat que un dels somnis que li agradaria fer realitat seria «arribar a ser coach a World Padel Tour d’un jugador, o d’una parella de jugadors, que hagi entrenat des de petitets».

Juan Carlos Canga també s’ha pronunciat sobre com veu ell el nivell del pàdel formatiu català. Com a veu autoritzada i experimentada ha estat clar assegurant que «el Circuit Català de Menors és d’altíssim nivell. Personalment el qualifico com dels millors circuits de menors del món. La Federació Catalana de Pàdel l’està treballant i organitzant molt bé». Sobre l’actual situació de paràlisi que pateix el pàdel i l’esport en general ha afirmat que «espero que els governants reflexionin ja que l’esport forma part de la solució».

Canga ha estat el segon dels sis entrenadors que passaran per aquest cicle d’entrevistes a tècnics. Mitjançant el canal oficial d’Instagram de la Federació Catalana de Pàdel, els tècnics expliquen les seves vivències dins i fora pista. La comunitat padelera participa mitjançant el xat, formulant les seves respectives preguntes i entren en el sorteig d’una equipació de la Selecció Catalana de pàdel.