IVAN CORRETJA «VAM PICAR MOLTA PEDRA PER CONSTITUIR LA FCP»

Ivan Corretja és el President d’Honor de la Federació Catalana de Pàdel des del mes de desembre del 2019. Ara fa gairebé 17 anys, gràcies al seu treball i al dels seus inestimables companys de junta, va aconseguir constituir la Federació Catalana de Pàdel «abans de ser una realitat, vam haver de topar amb molta burocràcia i que va obligar a constituir-vos primer com a Associació Pàdel Catalunya l’any 1998, i com a Unió Esportiva de Pàdel de Catalunya el 2001. No va ser fàcil, vam haver de picar molta pedra i recórrer molts quilòmetres pels clubs d’arreu del territori català»

Corretja, en una entrevista al canal oficial d’Instagram de la Federació Catalana de Pàdel, recorda amb nostàlgia aquells anys «en aquells anys el pàdel s’identificava a un esport de ‘pijos’. La gent tenia bastanta desconeixença sobre el pàdel i només sabien que el jugava José Maria Aznar i poc més» (somriu) i afegeix «la nostra mentalitat era clara, volíem popularitzar el pàdel i que el jugués tothom, així que vam posar en marxa l’Interclubs femení de pàdel, el Circuit Català i vam aconseguir que la pròpia Federació Catalana de Pàdel gestionés per si mateixa les seves llicències».

Totes aquelles llavors van servir per començar a fer créixer sense pressa però sense pausa el pàdel català. L’efervescència del bon treball realitzat des de llavors és clara, així ho reflecteixen els números «l’evolució ha estat espectacular i ha demostrat que el camí i el recorregut que s’ha seguit fins ara ha estat el bo. En els seus inicis teníem aproximadament entre 150 i 200 llicències de jugadors, avui la Federació Catalana de Pàdel en té 20.000. I clubs, que no en teníem ni 20, ara hi ha 260» i apunta «el pàdel encara s’ho ha de creure més, ja que té molt de potencial. Per exemple, si ens fixem en d’altres esports, els contractes dels jugadors en d’altres disciplines son altíssims, i els números 1 del pàdel, que són d’aquí, ho han de reivindicar».

Finalment Ivan Corretja, ha reconegut que quan Pere Hernàndez, president de la Federació Catalana de Pàdel, el va trucar per comunicar-li el seu nomenament com a President d’Honor «doncs em va emocionar molt, no només la notícia, l’acte en si mateix també. A més, era el sopar dels primers 15 anys de vida de la federació i que es celebrés al Reial Club de Polo de Barcelona, que va ser la seu on es va constituir la Federació Catalana de Pàdel em va fer rememorar temps passats que guardo amb molta il·lusió per tot el que va suposar».

El cicle d’entrevistes de la Federació Catalana de Pàdel amb les principals autoritats esportives continuarà la setmana vinent amb Gerard Figueras. El Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física serà entrevistat el pròxim dijous 11 de març a les 19h al canal oficial d’Instagram de la Federació Catalana de Pàdel.

Podeu veure l’entrevista sencera aquí