ISAAC CÁRDENAS «EL PÀDEL M’HA DESCOBERT UNA VESSANT PEDAGÒGICA AMAGADA»

Tota una dècada de pàdel a les esquenes. Aquest és el temps que acumula Isaac Cárdenas vinculat a un esport que desconeixia per complert allà per l’any 2010, quan una lesió a l’espatlla el va obligar a penjar les botes de futbol. Una immersió fulgurant en el pàdel el va portar a descobrir-se a si mateix «vaig començar a jugar gairebé sense saber-ne, posteriorment em vaig treure el títol de monitor a Sevilla i, temps després, una persona em va dir que veia en mi fusta de ‘professor’». I així va ser com Isaac Cárdenas va iniciar un recorregut com a monitor i entrenador de pàdel, que va començar al Pàdel Indoor Lleida i que actualment viu al Club Pàdel Juneda.  

Cárdenas combina la seva feina com a tècnic sanitari, amb el pàdel i la família. Als seus 31 anys explica carregat d’energia que «el pàdel a Juneda aglutina moltíssim, tothom li fa costat, és un poble molt participatiu i el club, amb casi 150 socis i 100 alumnes a l’escola, ens fa gaudir a tots plegats moltíssim i a mi el primer» i incideix en destacar que «amb el pàdel formatiu m’hi trobo com a peix a l’aigua. Tinc molt de feeling amb ells, m’agrada que s’ho passin bé. Soc un boig de la competició» (somriu).

L’entrenador del Club Pàdel Juneda reconeix que «ensenyar pàdel requereix una preparació, pel que fa a la part teòrica com a la pràctica. A més, la psicologia amb els nens i nenes és primordial, i tot això recollit en els valors de l’esport i que han de quedar interioritzats en ells i elles». Cárdenas també ha destacat que «el nivell del planter del pàdel català és molt bo, s’està fent una bona feina per part de la Federació Catalana de Pàdel».

Isaac Cárdenas també ha desvetllat alguns dels objectius padelers que li agradaria convertir en realitat «m’agradaria poder formar part algun dia del cos tècnic de la Selecció Catalana de Menors. També abans de la pandèmia vaig començar a redactar un projecte pels menors del nostre territori consistent en fer un equip de Lleida per anar als campionats d’Espanya, amb entrenadors i jugadors». Finalment ha dit que «si la meva filla volgués seguir jugant a pàdel i arribés a competir a World Padel Tour, seria un somni ser el seu entrenador».

Cárdenas ha estat el quart dels sis entrenadors que passaran per aquest cicle d’entrevistes a tècnics. Mitjançant el canal oficial d’Instagram de la Federació Catalana de Pàdel, els tècnics expliquen les seves vivències dins i fora pista. La comunitat padelera participa mitjançant el xat, formulant les seves respectives preguntes i entren en el sorteig d’una equipació de la Selecció Catalana de pàdel.