GERARD FIGUERAS «LA FCP ÉS UNA FEDERACIÓ REFERENT A NIVELL INTERNACIONAL»

Avui fa just un any, l’esport català es despertava de bon matí després d’haver viscut un primer cap de setmana sense cap competició esportiva. El pàdel no era una excepció. Aquell dilluns 15 de març estàvem orfes de resultats de tornejos «el que més em va impactar és que aquella decisió es va fer efectiva en només 48 hores, va ser un xoc completament. Tot plegat va ser molt estrany» rememora Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, tot afegint que «cal destacar el paper de l’esport català ja que mai en la història més recent s’havien tancat totes les instal·lacions esportives, i en 48 hores vam fer els deures».   

Les pistes de pàdel d’arreu del territori català van quedar-se sense la disputa de partits de pàdel corresponents al Circuit Català Absolut, del Circuit de Menors, del Circuit Open HEAD, de la Lliga Catalana, de l’Interclubs Sènior Barcelona o de l’Interclubs femení. Tot coincidint amb l’any 1 de la pandèmia, Gerard Figueras analitza i repassa -en una entrevista concedida a la Federació Catalana de Pàdel (FCP)- l’afectació per l’esport català d’aquests extraordinaris 365 dies viscuts «les conseqüències han estat brutals, tan a nivell econòmic com a nivell psicològic. L’impacte està xifrat en més de mil milions d’euros en l’esport com a sector».

La Federació Catalana de Pàdel, referent

Aquest passat mes de febrer Gerard Figueras ha complert cinc anys com a Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física. Fent balanç de la relació i el treball amb la FCP, Gerard Figueras exposa que «l’actitud de la FCP en aquests anys sempre ha estat molt positiva i proactiva. L’actitud de Pere Hernàndez, president de la FCP, de la seva junta directiva i del seu equip de treball la situen com una federació referent dins del món del pàdel a nivell català, estatal i internacional».

El Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física també ha posat en valor que «en els últims 10 anys, el pàdel és dels pocs esports que ha crescut en número de practicants, resultats, volum de negoci i rendiment econòmic. La FCP ha fet molt bona feina en tots els aspectes i ha aconseguit situar aquesta modalitat esportiva a l’abast de tothom, especialment entre les dones. El pàdel és un esport a l’abast de tothom i amb molt bona fortalesa».

La ‘normalitat’ esportiva fa un pas important avui dilluns 15 de març

Gerard Figueras s’ha mostrat satisfet dels passos importants que s’estan donant des de l’administració per recuperar la ‘normalitat’ esportiva, arran de les darreres novetats anunciades en el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) «voldria fer un matís ja que avui dilluns 15 de març es reprèn tota la competició esportiva, sigui federada, escolar, social o de lleure. És a dir, l’organitzi qui l’organitzi. I, evidentment, també és bo per l’esport del pàdel». Gerard Figueras també ha volgut enviar un missatge «el que si demano és que no ens tornem bojos, fem-ho progressivament ja que se’ns dona un vot de confiança. Estic convençut que la gent de l’esport i la gent del pàdel, ho farem bé».

VEURE L’ENTREVISTA AQUÍ