FORMACIÓ FCP ENTRENAMENT VISUAL

L’Àrea de Docència de la Federació Catalana de Pàdel (FCP) ha portat a terme una formació específica de psicologia a càrrec de Mar Rovira, on es va parlar, practicar i aprendre aspectes relacionats amb l’entrenament visual i d’atenció a pista.

A l’aula, la Mar ens va explicar com funciona l’ull, ja que a partir d’aquesta informació s’entenen el perquè de les propostes d’exercicis i el motiu per entrenar-les i donar-li més importància. Posteriorment, les necessitats habilitats visuals més destacades en el joc del pàdel les vam posar en pràctica a la pista mitjançant l’execució de diferents exercicis dividits en grups.

L’atenció va ser un dels altres conceptes importants a conèixer i treballar de forma pràctica: saber focalitzar en els estímuls rellevants que s’han de fer en qualsevol tasca, esport o activitat és un aspecte vital i cal tenir els recursos bàsics per aconseguir-ho. L’esport del pàdel està ple d’estímuls i pensaments que distreuen i no permeten aconseguir l’objectiu de tot jugador o jugadora  sigui quin sigui el nivell.

Els assistents van quedar molt satisfets amb la formació i van demanar poder rebre més continguts relacionats amb la psicologia, amb caire pràctic i dinàmic com el que ens va oferir la Mar Rovira.