Article 23
Són òrgans de govern i representació de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL
l’Assemblea General i la Junta Directiva.
L’ASSEMBLEA GENERAL
Article 24
L’Assemblea General és l’òrgan superior de govern i representació de la Federació,
constituïda amb criteris de representació democràtica, i els seus acords són vinculants per a tots els membres afiliats o adherits i per la Junta Directiva.
Article 25
La composició de l’Assemblea és la següent:
– PRESIDENT o PRESIDENTA
El president de la Junta Directiva de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL.
– CLUBS
Els presidents o presidentes, o representants acreditats dels clubs o associacions esportives afiliades, sempre que les entitats que representen tinguin una antiguitat
mínima d’afiliació d’un any. La representació recau en el president o presidenta de
l’entitat. En cas d’impossibilitat manifesta del president o presidenta per exercir la
seva representació en una assemblea, la pot exercir el/la vicepresident/a que, segons els estatuts vigents i degudament inscrits en el registre de la Secretaria General de l’Esport, pugui ocupar aquesta representació, sempre que el seu nom consti degudament inscrit en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.
En el cas de les seccions esportives, le representació recau en el representant legal de l’entitat o en el responsable de la secció, sempre que consti degudament inscrit en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.
En el cas que falti la inscripció registral indicada o no es trobi en vigor el mandat
corresponent, la condició de president o presidenta o de persona que el o la
substitueixi estatutàriament, tindrà que acreditar-la mitjançant instrument notarial.
Article 26
Tots els membres afiliats tenen veu i vot a I ‘Assemblea General. Per poder exercir el dret de vot, els membres afiliats han d’haver participat com a mínim en una competició per equips oficial de la FCP en la temporada en curs o la immediatament anterior, i han de tenir una antiguitat mínima d’un any a la Federació.
Tanmateix, s’estableix per les entitats afiliades, un sistema de vot ponderat d’acord amb els paràmetres següents:
1. A partir de 200 llicències, les entitats afiliades disposaran d’un vot addicional, es a dir, disposaran d’un total de 2 vots.
2. A partir de 500 llicències, les entitats afiliades disposaran d’un vot addicional, es a dir, disposaran d’un total de 3 vots.
3. A partir de 800 llicències, les entitats afiliades disposaran d’un vot addicional, es a dir, disposaran d’un total de 4 vots.
El vot ponderat serà d’aplicació en totes les assemblees, excepte en els processos electorals ien els relatius al vot de censura en els quals cada assembleista tindrà un vot.
Article 27
Els membres de la Junta Directiva i els delegats federatius poden assistir a l’assemblea general amb dret a veu, però sense vot.
També podran assistir a qualsevol Assemblea General, aquelles persones físiques o representants d’entitats, professionals o tècnics específics, assessors en general, que la Junta Directiva consideri necessàries per raó dels temes que s’hagin de tractar. Aquestes persones podran parlar quan així siguin requerides o fos necessari, però mancaran del dret al vot.
Article 28
Les competències de l’Assemblea General són les següents:
1. Aprovar l’informe o la memòria de les activitats de l’exercici vençut que ha de presentar la Junta Directiva.
2. Aprovar la liquidació de l’exercici econòmic vençut amb el tancament del balanç i el compte de resultats, i aprovar el pressupost de l’exercici econòmic seguiment.
3. Aprovar el pla general d’actuació anual, els programes i les activitats esportives i els seus objectius.
4. Aprovar la convocatòria d’eleccions dels càrrecs de representació, el reglament i el calendari electoral i escollir els i les membres de la Junta Electoral.
5. Elegir els membres que han de formar part de la Junta Directiva i ratificar els nomenaments provisionals a que fa referencia l’article 76 d’aquests Estatuts.
6. Resoldre les propostes que la Junta Directiva acordi sotmetre a l’Assemblea.
7. Resoldre les propostes que les entitats afiliades vulguin presentar a l’Assemblea, sempre que tinguin el suport del 10% del total d’afiliats i que es lliurin per escrit dins dels deu dies naturals posteriors a la convocatòria de I’ Assemblea.
8. Aprovar qualsevol modificació o reforma dels estatuts i reglaments.
9. Aprovar el vot de censura.
10. Fixar la quantia de les quotes d’afiliació i adhesió ordinàries o d’entrada, excepte quan es tingui únicament la finalitat d’adequar el seu valor, cosa que es farà amb l’aplicació, com a màxim, del percentatge de variació de l’índex general de preus al consum {IPC} des de l’última modificació. Així com fixar el preu de les llicències, tarifes arbitrals, taxes, drets i qualsevol altre aportació econòmica dels seus membres.
11. Establir les quotes extraordinàries o derrames.
12. Aprovar l’adquisició, venda o gravamen dels bens, o agafar diners en préstec, sempre que el valor afectat excedeixi el 25% del pressupost anual de l’exercici.
13. Establir el regim disciplinari.
14. Proposar la incorporació o la segregació de la Federació d’alguna disciplina esportiva, o la seva fusió amb una altra Federació.
15. Dissoldre la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL.
16. Nomenar, a proposta de la Junta Directiva, president o presidenta d’honor els expresidents o expresidentes de la Federació que per la seva aportació al pàdel català mereixin aquesta distinció. Es tracta d’una distinció de reconeixement institucional, que no comporta drets ni deures per a la persona distingida.
Article 29
Les assemblees generals poden ser ordinàries o extraordinàries.
És ordinària l’assemblea que preceptivament ha de fer la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL un cop a l’any per conèixer i decidir sobre qualsevol matèria de la seva competència i, com a mínim, sobre les matèries esmentades als apartats 1, 2 i 3 de l’article anterior. L’assemblea ordinària s’ha de fer necessàriament dins dels sis mesos naturals següents a l’acabament de l’exercici.
Són extraordinàries totes les altres assemblees generals que es convoquin durant l’exercici.
Article 30
Entre la convocatòria de l’assemblea i la seva realització han de transcórrer, com a mínim, trenta dies naturals i un màxim de quaranta, llevat de les assemblees que convoquin processos electorals, en les quals caldrà atenir-se al que disposen els articles d’aquests Estatuts que regulen el procés electoral.
Les convocatòries s’han de fer mitjançant un escrit dirigit a cadascun dels membres i han d’indicar la data, l’hora, el lloc on es farà l’assemblea i l’ordre del dia; també s’han d’anunciar, com a mínim, en una publicació diària d’àmbit català i a la web de la federació.
La informació sobre les matèries objecte de l’assemblea ha de posar-se a disposició dels seus membres a la seu de la Federació des del moment de la convocatòria, i amb quinze dies naturals d’antelació a la data de l’Assemblea pel que fa a la informació econòmica.
Article 31
La convocatòria de les assemblees ha d’establir que entre la primera i la segona
convocatòria passin trenta minuts com a mínim.
Article 32
Els acords de les assemblees s’han d’adoptar amb la majoria dels vots presents en el moment de la votació, llevat dels acords per als quals aquests Estatuts hagin previst una majoria qualificada.
Article 33
L’assemblea general ha d’estar presidida per una mesa formada pel president i els altres components de la Junta Directiva de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL. Ha d’actuar com a secretari de l’assemblea el secretari de la Federació o qui el substitueixi, el qual n’ha d’estendre l’acta corresponent.
Article 34
El president , o qui el substitueixi, ha de dirigir els debats, concedir i retirar les paraules, fixar els torns màxims d’intervenció, ordenar les votacions i disposar el que calgui per al bon funcionament de la Federació.
Si es produeixen circumstàncies que alteren de manera greu l’ordre o impossibiliten que es faci o continuï l’assemblea, qui la presideix pot suspendre-la.
En aquest cas, ha de preveure i comunicar a l’Assemblea General la data de la represa, que s’haurà de fer en un termini no superior a quinze dies.
Article 35
L’acta pot ser aprovada per la mateixa Assemblea General o, per delegació, pels dos
interventors que hagi designat la mateixa assemblea, en un termini màxim de trenta dies.
Aquests, juntament amb el president i el secretari, han de subscriure l’acta, de la qual cal informar els membres de l’Assemblea i enviar una còpia a la Secretaria General de l’Esport en un termini màxim de tres mesos des de la data de l’aprovació.
LA JUNTA DIRECTIVA
Article 36
La Junta Directiva és l’òrgan col·legiat a qui correspon administrar la FEDERAClÓ CATALANA DE PÀDEL i gestionar-ne el funcionament d’acord amb l’objecte social i els acords de l’Assemblea. De manera especial, son competència de la Junta Directiva les qüestions següents:
1. l’admissió d’afiliats o adherits
2. la convocatòria de les assemblees generals
3. la presentació a l’assemblea general ordinària, en acabar l’exercici, de l’informe o la memòria de les activitats realitzades i de la liquidació de l’exercici econòmic vençut, amb el balanç i el compte de resultats i el pressupost i el pla general d’actuació anual per a l’exercici següent.
4. Proposar el nomenament de Presidents o Presidentes d’honor de la FCP a I ‘Assemblea General.
5. Modificar la normativa tècnica de competició a proposta de la comissió esportiva o del director tècnic
Article 37
1. La Junta Directiva es composarà d’un mínim de 5 membres, incloent-hi el president
o presidenta. Són membres de la Junta Directiva els càrrecs i persones següents:
– el president o presidenta, que és el la de la Federació
– un/a o mes vice-presidents/es
– un secretari o secretaria
– un tresorer o tresorera
– un o mes vocals fins a completar el total de membres de la Junta Directiva
2. Els delegats territorials podran formar part de la Junta Directiva i ser convocats
per acudir-ne a les reunions quan el President ho consideri necessari.
Article 38
Tots els càrrecs són honorífics, però excepcionalment pot establir-se una compensació econòmica justificada a favor d’algun dels membres de la Junta Directiva, que ha de ser expressament acordada per l’Assemblea General i ha de constar de manera diferenciada en el pressupost.
En cap cas la compensació econòmica pot ser satisfeta amb càrrec a les subvencions públiques que rebi la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL.
Article 39
La convocatòria de les reunions de la Junta Directiva es una atribució del president o presidenta. Com a mínim, s’ha de fer una reunió al trimestre.
Els i les membres de la Junta, almenys un terç del total, també tenen la facultat d’exigir la convocatòria, que, en aquest cas, s’ha de fer dins dels cinc dies següents a la petició. La reunió s’ha de fer en un termini no superior a quinze dies des de la petició.
En cas que no es convoqui dins del termini, pot fer-ho el sol·licitant membre de la Junta de més edat. Per constituir la Junta Directiva és necessari que assisteixin, almenys, la meitat dels membres que la componen, i els acords s’han de prendre per majoria simple dels assistents.
La reunió de la Junta Directiva podrà celebrar-se sense sessió per mitjans telemàtics sempre que els seus membres així ho acordin telemàticament per majoria, i s’emprin per al seu desenvolupament mitjans telemàtics que garanteixin la identitat de cadascun dels membres i el sentit del seu vot en els punts de l’ordre del dia.
El vot del president serà diriment en cas d’empat. Els membres de la Junta Directiva poden exigir que quedi reflectit a l’acta el vot que emetin contra una decisió o un acord i la seva explicació de manera succinta.
COMITÈ EXECUTIU DE LA JUNTA DIRECTIVA
Article 40
La Junta Directiva pot actuar en ple o en Comitè Executiu. Aquest Comitè Executiu ha d’estar format pels membres següents:
– El president o la presidenta de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL
– Un dels vicepresidents, com a mínim
– Un o més vocals, designats pel president
Article 41
Per tal d’ exercir la tasca oportuna de control ordinari i de seguiment de la gestió federativa que és de la seva competència, al comitè executiu es reunirà, almenys, un cop al més amb convocatòria prèvia cursada pel president de la Federació. Igualment, es podrà reunir automàticament i sense cap mena de formalitat, si es compta amb la presencia dels seus 3 membres.
La reunió del Comitè Executiu podrà també celebrar-se sense sessió per mitjans telemàtics sempre que els seus membres així ho acordin telemàticament per majoria, i s’emprin per al seu desenvolupament mitjans telemàtics que garanteixin la identitat de cadascun dels membres i el sentit del seu vot en els punts de l’ordre del dia.
Article 42
El Comitè Executiu és un òrgan de control ordinari i de seguiment de la gestió federativa, tant econòmica com esportiva, que exercirà les facultats de la Junta Directiva si la mateixa Junta Directiva acorda expressament la delegació d’aquestes facultats.
Article 43
1. Els acords del Comitè Executiu són vàlids sempre que siguin aprovats per la majoria dels presents i s’han d’anotar en el llibre d’actes. Per a l’adopció dels acords, el President de la FCP té vot de qualitat.
2. En tots els casos, aquests acords han de ser coneguts pel ple de la Junta Directiva el qual els pot revocar.
MEMBRES DE LA JUNTA DIRECTIVA
EL PRESIDENT O PRESIDENTA
Article 44
El president o presidenta de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL deté la seva
representació legal i en presideix els òrgans de govern.
Article 45
El president o presidenta de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL ho és també de
l’Assemblea General i del Comitè Executiu, i té vot de qualitat en cas d’empat en l’adopció dels acords de la Junta Directiva i del Comitè Executiu.
Article 46
L’Article 46 queda redactat de la següent manera, d’acord al que preveu i permet l’Article 84.2 “Mandat dels membres de les juntes directives”, de la Llei de l’Esport de les Entitats Esportives de Catalunya:
Article 46: El càrrec de president o presidenta de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL és compatible amb la pràctica de tot tipus d’activitat competitiva de caràcter federat, tècnica o directiva en l’esport específic i en l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya.
Article 47
El president de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL serà responsable de la seva
actuació, en exercici de les competències que li són pròpies, davant l’Assemblea General i la Junta Directiva.
Article 48
El president o presidenta de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL té la màxima
jerarquia i representació de la Federació i, a tal efecte, estarà investit de les màximes facultats de representació, i li corresponen totes aquelles facultats que no estiguin expressament reservades, per la llei o pels estatuts, a l’assemblea general o a la Junta Directiva.
A més, detindrà les facultats que, amb caràcter enunciatiu i no limitatiu, s’esmenten a continuació:
1. Representar la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL en general, tant en judici
com a fora, davant tota classe de persones i entitats admeses en dret.
2. Executar i celebrar els contractes que siguin necessaris o convenients per a la
realització dels objectius de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL, previ acord
de la Junta Directiva o, si cal, de l’assemblea general, segons estableix als articles 28 i 93 dels presents estatuts.
3. Concertar tota classe de préstecs amb llibertat de pactes i condicions amb la banca privada o oficial, instituts de crèdit, caixes d’estalvi, el Banc d’Espanya i la banca estrangera sempre i quan es compleixin les formalitats inherents al cas i fins
l’import màxim que estatutàriament es determini, per acord de la Junta Directiva.
4. Atorgar poders a procuradors dels tribunals i jutjats i a persones que lliurement
designi amb facultats especials, previ acord de la Junta Directiva.
5. Representar la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL davant tota classe d’organismes internacionals, estatals, autonòmics o locals, i ostentar la representació de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL davant els jutjats, els tribunals, i fins i tot davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Tribunal Suprem, els jutjats d’afers socials o la Magistratura de Treball i el Tribunal Constitucional, i emprendre, previ acord de la junta directiva, les accions civils, querelles criminals, econòmico-administratives i contencioso-administratives en totes les seves instàncies.
6. Contractar i acomiadar el personal que calgui per a la Federació i fixar les seves
condicions laborals, previ acord de la Junta Directiva.
7. Signar els documents públics o privats que siguin necessaris per a l’exercici de les facultats precedents.
8. Atorgar totes o part de les facultats o funcions precedents a una altra persona amb caràcter solidari o mancomunat i revocar, si s’escau, aquests apoderaments.
VICEPRESIDENTS O VICEPRESIDENTES
Article 49
Els vicepresidents o vicepresidentes han d’auxiliar el president o la presidenta en tot el que calgui i ha d’exercir les seves funcions d’acord amb les seves instruccions. Així mateix, ha de substituir el president o presidenta en cas d’absència, vacant o malaltia.
Si n’hi ha més d’un o una, ho farà el o la de major grau, i en cas d’impossibilitat de tots ells o elles d’ocupar aquest càrrec , el substituirà el la membre de la Junta de més edat.
Els vicepresidents o vicepresidentes es responsabilitzaran d’àrees de treball concretes i dirigiran d’acord amb les instruccions del president o presidenta , la tasca dels i de les vocals corresponents als òrgans tècnics o col·laboradors què els confiï la Junta Directiva.
TRESORER O TRESORERA
Article 50
La gestió econòmica de la Federació correspon al tresorer o tresorera, que té com a funcions específiques les següents:
a) Portar i controlar la comptabilitat de la Federació i registrar-la en els llibres de
comptabilitat establerts per la legislació vigent.
b) Proposar cobraments i pagaments.
c) Reglamentar les despeses, fer la inspecció econòmica de tots els òrgans federatius
i proposar les mesures disciplinàries en els casos d’infracció de les normes
establertes.
d) Proposar l’adquisició dels béns necessaris i reglamentar-ne la utilització.
e) Informar de la situació dels assumptes pendents i proposar les mesures que
consideri adequades per resoldre’ls.
f) Fer el balanç, els comptes i els pressupostos anuals per presentar-los a
l’Assemblea General.
g) Autoritzar els pagaments i tota mena de documents bancaris.
h) Controlar i disposar que es portin els llibres de comptabilitat necessaris, on han
de figurar tots els ingressos i despeses de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL
amb l’origen d’aquells i la destinació d’aquestes.
i) Donar compte a la Junta Directiva dels membres afiliats o adherits morosos.
j) Utilitzar la signatura social per a la disposició de fons de forma solidària amb el
president o presidenta o el vice-president o vice-presidenta, si s’escau, que
s’encarregui dels assumptes econòmics.
Per tal de poder dur a terme millor aquestes funcions, la Junta Directiva pot nomenar un administratiu.
SECRETARI O SECRETÀRIA
Article 51
Correspon al secretari o secretària:
Estendre i autoritzar amb la signatura del president les actes i els certificats de les
juntes de govern i assemblees generals i fer-ne les convocatòries.
Estendre documents propis de la Secretaria.
Portar els llibres de registre de membres afiliats i adherits.
Portar els llibres d’actes de les assemblees generals i de les reunions de la Junta
Directiva.
Facilitar als directius i òrgans de la Federació tota la informació que calgui per a la
seva feina i responsabilitats.
Fer les estadístiques i preparar la memòria anual de les activitats.
GERÈNCIA
Article 52
La Gerència de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL és l’òrgan de gestió i execució de les tasques de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL que li encomani o faculti la junta directiva, o bé el president o presidenta, i al seu càrrec hi haurà un gerent o gerenta
En particular, son competències del Gerent o la Gerent:
a) Ostenta, per delegació de la Junta Directiva, la direcció de personal de la
FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL.
b) Coordinar l’actuació dels diversos òrgans de la FEDERACIÓ CATALANA DE
PÀDEL.
c) Prepara l’execució i tramitació de tots els assumptes.
d) Prepara les reunions dels òrgans de govern i dels òrgans tècnics, podent actuar
amb ells amb veu però sense vot.
e) Rebre i expedir la correspondència de tot tipus, portant un llibre registre
d’entrades i sortides.
f) Redacta la memòria anual de les activitats esportives.
g) Porta a terme les gestions i prepara els acords amb tot tipus d’empreses, privades
o de l’administració, així com en particular per l’obtenció de ajuts, promocions i
subvencions privades en benefici en la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL i de
l’esport en general.
h) Representa a la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL davant de Autoritats,
organismes, Tribunals i particular amb els termes i amb les limitacions que
determinin els poders atorgats pel seu president o presidenta o qui correspongui.
Article 53
El Gerent o Gerenta serà designat per la Junta Directiva a proposta del President o
Presidenta. L’esmentat càrrec serà remunerat segons les disposicions legals laborables que li afectin.
PROCEDIMENT ELECTORAL DELS MEMBRES DE LA JUNTA DIRECTIVA
Article 54
Els càrrecs de la Junta Directiva s’han de proveir mitjançant sufragi lliure, directe, igual i secret pels membres de l’assemblea General, per majoria de vots i amb presentació i acceptació prèvia de candidatures.
Article 55
Per poder ser candidat a president o presidenta o membre de la Junta Directiva és necessari complir els requisits següents:
1. Tenir el veïnatge administratiu a Catalunya.
2. Ser major d’edat i estar en ple ús dels drets civils.
3. No trobar-se sotmès al compliment d’una sanció inhabilitadora dictada per
l’òrgan competent.
4. Estar en possessió de la llicència expedida per la FEDERACIÓ CATALANA DE
PÀDEL.
Article 56
La convocatòria per a l’elecció de la Junta Directiva de la FEDERACIÓ CATALANA
DE PÀDEL s’ha de dur a terme mitjançant l’acord de l’Assemblea General.
A l’ordre del dia, hi ha de constar la proposta de procediment a seguir per a l’elecció, la del calendari electoral i la del nomenament de la Junta Electoral, que ha d’estar formada per tres membres titulars i una àmplia llista de suplents, els quals s’han d’escollir per sorteig entre tots els membres presents a l’assemblea.
Entre el dia en què es prengui l’acord de convocatòria d’eleccions i el dia de la celebració ha de transcórrer un mínim de 30 dies naturals i un màxim de 45.
L’acord de convocatòria d’eleccions ha d’incloure, com a mínim, les qüestions següents:
1. El termini per a la constitució de la junta electoral.
2. La fixació de la data i el lloc de la celebració de l’acte electoral i el calendari
electoral.
3. El reglament electoral.
Article 57
Les persones components de la Junta Electoral han de prendre possessió del càrrec i constituir-la formalment en el termini fixat per l’assemblea.
En l’acte de constitució han d’escollir el president o presidenta.
Ha d’actuar com a secretari o secretaria de la Junta Electoral, amb veu però sense vot, el secretari o secretaria de la Federació, que ha d’estendre acta de totes les reunions i dels acords que adopti la Junta Electoral, amb el vist-i-plau del president o presidenta.
La Junta Electoral així constituïda ha de mantenir el seu mandat i les seves funcions fins a l’acabament del procés electoral.
Article 58
El càrrec de membre de la Junta Electoral és obligatori i incompatible amb la condició de candidat o familiar de candidat, tant per afinitat com per consanguinitat fins a un tercer grau, i amb la de membre de la Junta Directiva o Comissió Gestora.
Si es produeix aquesta incompatibilitat, o concorre en l’elegit alguna circumstància
plenament justificativa de la impossibilitat d’exercir el càrrec, ha de ser substituït o
substituïda pels suplents escollits.
Article 59
Els elegits i elegides com a titulars o suplents per formar la Junta Electoral, si es neguessin a prendre possessió o a exercir el seu càrrec i no es pogués constituir aquest òrgan electoral, haurien de ser substituïts pels membres que designés la Junta Directiva o, si és procedent, la Comissió Gestora, sense perjudici de les responsabilitats disciplinàries que se’n poguessin derivar.
Article 60
La Junta Electoral té les funcions següents:
a) Conèixer i resoldre les reclamacions que presentin els membres de l’Assemblea
respecte al cens o a les llistes electorals.
b) Admetre o refusar les candidatures i la seva proclamació.
c) Decidir, a instància de qualsevol membre de l’Assemblea o candidat o candidata,
o per iniciativa pròpia, sobre qualsevol incident sorgit en el curs del procés electoral que pugui constituir una infracció o desviació de la normativa electoral o que pugui afectar els principis de publicitat, igualtat d’oportunitats, llibertat, no discriminació i secret de vot, que han d’estar presents en tot el procés electoral.
d) Publicar els resultats de les eleccions, proclamar la candidatura guanyadora i dur a terme les comunicacions que s’estableixin legalment.
e) I, en general, conèixer i resoldre les reclamacions que presentin els i les membres de l’Assemblea o els candidats o candidates en qualsevol fase del procés electoral.
Article 61
Totes les reclamacions presentades davant la Junta Electoral s’han de fer en un termini màxim de tres dies després que s’hagi produït el fet objecte de la impugnació.
La resolució de la Junta, que serà executiva, s’ha de dictar en un termini màxim de tres dies
Contra els acords de les juntes electorals pot interposar-se recurs ordinari davant el Tribunal Català de l’Esport en un termini de tres dies, la resolució del qual exhaureix la via administrativa.
Article 62
Les eleccions s’han de fer pel sistema de llista tancada.
A la candidatura ha de figurar el nom dels membres de la candidatura encapçalats pel candidat a president, el qual distribuirà els diferents càrrecs una vegada produïda l’elecció.
Article 63
Les candidatures han d’estar avalades per un nombre d’assembleistes que representi, almenys, el deu per cent dels vots de l’Assemblea General. Tot assembleista pot avalar una o mes candidatures.
Article 64
Els membres de l’Assemblea que avalin les candidatures hauran de fer constar per escrit aquestes circumstàncies:
– Si el que avala és una entitat esportiva, club o associació el document portarà la capçalera de la entitat o el segell, les dades de la mateixa, el nom i cognoms de la persona firmant, així com fotocòpia del seu DNI i la condició en que actua.
– Si el que avala és una persona física el document haurà de contenir la seva condició d’assembleista, nom i cognoms i signatura original.
Article 65
Si un membre de la Junta Directiva o, si s’escau, de la Comissió Gestora es vol presentar com a candidat a les eleccions, haurà de presentar la seva dimissió i cessar en el càrrec abans que s’iniciï el termini de presentació de candidatures.
Article 66
El mandat dels càrrecs de la Junta Directiva té una durada de quatre anys, i tots els
càrrecs són reelegibles sense cap tipus de limitació temporal.
Article 67
L’acte de les votacions ha de ser controlat per la Junta Electoral i pels interventors que designi cadascun dels candidats o candidates.
L’acte de la votació pot fer-se en el marc d’una assemblea general extraordinària convocada a aquest efecte o bé aprofitant una assemblea general ordinària.
Article 68
No s’admetran els vots per correu ni els vots per delegació, pel que fa a la representació de les entitats incloses en el cens electoral, es tindrà en compte la regulació prevista en l’article 26 b). En cap cas s’admetrà més d’una representació per persona.
Article 69
La candidatura que obtingui la majoria de vots vàlids serà considerada guanyadora. Si es produís un empat entre dues o més candidatures, s’hauria de fer una nova votació entre els empatats al cap de set dies al mateix lloc, a la mateixa hora i en les mateixes condicions.
Article 70
L’acta de proclamació de la candidatura guanyadora elaborada per la Junta Electoral s’ha de comunicar, mitjançant certificació, dins dels tres dies següents, a les candidatures presentades i al Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya, el qual n’informarà a la Federación Española de Pádel i a la UFEC.
Contra l’acta de proclamació de la candidatura guanyadora es pot interposar el recurs previst a l’article 61 d’aquests estatuts.
Article 71
Si només es presentes o restes vàlida una única candidatura tancada, no es realitzarà l’acte de votació i la junta electoral proclamarà la nova junta directiva, donant-ne compte al Registre d’Entitats Esportives, a la UFEC i a la Federación Española de Padel.
Article 72
Si no es presentés cap candidatura o no fos vàlida cap de les presentades, la Junta Electoral, amb els membres suplents i els de la Junta Directiva que no hagin cessat, constituiran una Comissió Gestora, amb l’únic objectiu d’administrar la Federació i convocar i fer noves eleccions en el termini màxim de tres mesos.
SUSPENSIÓ O CESSAMENT DELS MEMBRES DE LA JUNTA DIRECTIVA.
PROVISIÓ DE VACANTS
Article 73
El cessament dels membres de la Junta Directiva es produirà per les causes següents:
– Per voluntat pròpia, comunicada formalment per escrit.
– Acabament del mandat natural per al qual van ser elegits.
– Pèrdua de qualsevol de les condicions necessàries per ser elegits.
– Per no assistència injustificada a la Junta Directiva més de dos vegades
consecutives, previ incoació del preceptiu expedient sancionador.
– Mort o incapacitat que impedeixi l’exercici del càrrec.
– Decisió disciplinària executiva que inhabiliti per ocupar els càrrecs dels òrgans de
govern o representació de la Federació.
– Aprovació d’un vot de censura.
Article 74
La suspensió del mandat dels membres de la Junta Directiva es produirà per les causes següents:
– Sol·licitud de l’interessat o interessada, quan concorrin circumstàncies que ho
justifiquin i així ho aprovi la Junta Directiva.
– Acord de la Junta Directiva, quan s’instrueixi un expedient disciplinari a un
membre de la Junta. Aquesta suspensió ha de ser pel temps de la instrucció de
l’expedient.
– Inhabilitació temporal, acordada per decisió disciplinària executiva.
Article 75
En el cas que cessi o se suspengui el mandat del president o presidenta, el vicepresident o vice-presidenta primer ha d’assumir les funcions del president o de la presidenta tal com es disposa a l’article 43.
Article 76
Per a la provisió de vacants cal tenir en compte les regles següents:
a) Quan es produeixin vacants que afectin menys del 50% dels membres de la Junta Directiva però no el president o presidenta, aquests han d’acordar la provisió
transitòria dels càrrecs corresponents, decisió que ha de ser ratificada per
l’Assemblea en el primer plenari que tingui la FEDERACIÓ CATALANA DE
PÀDEL.
b) Si les vacants afecten menys del 50% dels components o components de la Junta
Directiva, inclòs el president o presidenta, correspon als membres no afectats
decidir la provisió transitòria de les vacants, decisió que també ha de ser ratificada a la següent assemblea general que faci la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL,
sense perjudici d’allò que es disposa en l’article 49 d’aquest estatuts.
c) Si les vacants afecten més del 50% dels components o components de la Junta
Directiva, inclòs el president o presidenta, l’Assemblea General ha d’escollir una
Comissió Gestora a fi d’administrar transitòriament la Federació i convocar i fer
noves eleccions en un termini màxim de tres mesos.
d) En el cas que les vacants afectin més del 50% dels membres de la junta directiva, però no el president o presidenta, aquests juntament amb els membres que restin als càrrecs directius es constituiran en comissió gestora amb l’objecte establert en l’apartat precedent.
Article 77
Els càrrecs vacants proveïts transitòriament i les persones designades per ocupar-los ho són durant el temps que resti de mandat al càrrec i sense que la designació alteri el temps natural de mandat que estableix l’article 66 d’aquests Estatuts.
En el cas que la provisió transitòria es faci com a conseqüència de la substitució d’un membre amb el mandat suspès temporalment, el mandat de la persona designada per substituir-lo s’ha de limitar exclusivament al temps de la suspensió i no pot excedir el mandat natural del substituït o substituïda.
Article 78
En el cas que es constitueixi la Comissió Gestora d’acord amb el que es preveu a l’article 76-c, ha d’estar composta per un nombre de membres no inferior a cinc, escollits d’entre els del’Assemblea.
La Comissió Gestora ha d’exercir totes les facultats de govern, administració i representació que corresponen a la Junta Directiva d’acord amb els estatuts, si bé ha de limitar les seves funcions i decisions al manteniment de les activitats normals de la Federació i a la protecció dels seus interessos durant el període transitori màxim de tres mesos, en el qual s’hauran de convocar i fer noves eleccions.
VOT DE CENSURA
Article 79
Perquè es pugui sol·licitar un vot de censura contra el president o presidenta de la Federació, la totalitat de la seva Junta Directiva o qualsevol dels seus membres, ho ha de demanar mitjançant un escrit motivat, amb la signatura i els requisits necessaris per a la identificació dels sol·licitants, la majoria dels membres de la mateixa Junta o, com a mínim, el 15% dels membres de l’Assemblea General.
Un cop presentada la sol·licitud de vot de censura a la Secretaria o Gerència de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL, s’ha de constituir, dins del termini dels deu dies següents, una mesa de cinc persones, formada per dos membres de la Junta Directiva designats per aquesta, els dos primers signants de la sol·licitud i un delegat o delegada designats per la UFEC, que ostentarà la presidència.
Comprovada per la mesa l’adequació de la sol·licitud als requisits assenyalats a l’apartat primer d’aquest article, i dins del termini de cinc dies, la Junta Directiva ha de convocar l’Assemblea General a fi que aquesta tingui lloc en un termini no inferior a deu dies naturals ni superior a vint, a comptar de l’endemà de la convocatòria, per dur a terme l’acte de la votació, prèviament al qual tindran veu els i les representants dels sol·licitants del vot de censura i els censurats i/o censurades.
Article 80
L’assemblea i l’acte de la votació han d’estar controlats per la mesa esmentada al segon apartat de l’article anterior, la qual ha de resoldre tots els incidents i les reclamacions que es puguin produir.
Cal tenir en compte que els seus acords són immediatament executius i que no es pot interrompre ni suspendre per aquesta causa la votació.
Un cop finalitzada la votació, la mesa ha de disposar l’escrutini i el recompte de vots. Contra la resolució final de la mesa es poden interposar els recursos previstos a l’article 61.
El vot de censura només es pot acordar mitjançant el vot favorable de les dues terceres parts dels membres de l’Assemblea assistents.
Un cop acordat el vot de censura, el president o presidenta, la Junta Directiva o els i les membres afectats cessaran automàticament i s’aplicarà el règim de transició previst als articles 75,76 i 77 d’aquests Estatuts.
Cap dels membres que hagi sol·licitat un vot de censura que no hagi estat aprovat, podrà donar suport ni proposar un nou vot de censura pel mateix tema en el termini mínim d’un any.
ÒRGANS COL.LABORADORS: TÈCNICS I CONSULTIUS
Article 81
Per al desenvolupament i execució de les funcions tècniques, la FCP disposa dels òrgans col·laboradors següents:
1- ESCOLA CATALANA DE PÀDEL (ECP)
2- COMITÈ ESPORTIU (CEP)
3- COMISSIÓ DE NORMES I REGLAMENTS (CNR)
4- COMITÈ D’ÀRBITRES I JUTGES (CAJ)
A més d’aquests òrgans col·laboradors, la Junta Directiva pot acordar la creació d’altres comissions que tinguin per objecte elaborar informes i estudis i fer tasques de control, coordinació i execució dels acords vàlidament adoptats per la Junta Directiva.
Article. 82
Els òrgans col·laboradors tècnics i consultius han d’estar presidits per un membre de la Junta Directiva nomenat per la mateixa Junta.
L’estructura organitzativa d’aquests òrgans, com també les funcions que se’ls atorguin i les competències que, si és procedent, els poden ser delegades, han de ser aprovades per la Junta Directiva i ratificades per acord de l’Assemblea General.
ESTRUCTURA TERRITORIAL
Article 83
La FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL, d’acord amb el que s’estableix a l’article 70 del Decret 70/1994, de 22 de març, s’estructura en delegacions territorials que s’ajusten a la divisió provincial de la comunitat autònoma i que es denominen delegacions territorials. En la actualitat estan constituïdes las que corresponen a les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
Els delegats o les delegades territorials han de ser nomenats per la Junta Directiva i han de ser ratificats en els càrrecs en la primera assemblea general que es faci.
Per una millor organització i abast de la promoció de l’esport i de la seva pràctica, es podran crear Delegacions Comarcals, a proposta de la Delegació Territorial corresponent i previ acord de la Junta Directiva, decisions que tindran que ser aprovades per la necessària assemblea general.
Article 84
Les delegacions territorials de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL tenen, per
delegació d’aquesta, entre d’altres, les funcions següents:
a) Promoure, organitzar i controlar les activitats pròpies del Pàdel dins del seu
àmbit geogràfic específic.
b) Representar la Federació, els clubs o les associacions i agrupacions esportives del seu àmbit, davant de les autoritats i organismes oficials de la demarcació.
c) Tutelar les proves i competicions esportives dins del seu àmbit geogràfic que
organitzin els clubs o entitats esportives o la mateixa Federació.
d) Divulgar i procurar el respecte i el compliment de les normes, els estatuts i els
reglaments esportius i associatius per part de clubs, entitats esportives, esportistes, jutges, tècnics, directius i directives, i altres representacions dins del seu àmbit geogràfic.
e) Formular les propostes o iniciatives que creguin pertinents a la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL per promoure o fomentar l’esport del Pàdel dins del seu àmbit geogràfic específic.
f) Assessorar les entitats públiques o privades del seu àmbit en els assumptes
referents a l’esport del Pàdel.
g) Gestionar els recursos econòmics que estableixi la Federació.
Article 85
Les delegacions territorials han d’informar de les seves activitats i iniciatives la
FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL, i han de complir i executar les disposicions i
normes dictades per aquesta en el seu àmbit territorial d’actuació.
Article 86
Les delegacions territorials no tenen personalitat jurídica pròpia i estan sotmeses al règim pressupostari de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL.
En tot cas, els comptes que gestionen les delegacions territorials han d’estar sota el
coneixement i control dels òrgans directius de la Federació i s’han d’incorporar, amb els justificants corresponents, als seus comptes anuals a fi que les auditories de comptes continguin la totalitat de l’activitat econòmica de la Federació, entenent l’activitat pressupostària com una unitat d’actuació.
A aquest efecte, i a fi que siguin aprovats, les delegacions territorials han de remetre anualment a la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL el projecte de pressupost de l’exercici i la liquidació de l’anterior, amb la documentació comprovadora procedent.
L’Assemblea General de la FEDERACIÓ CATALANA DE PÀDEL, a proposta de la Junta
Directiva, ha d’establir els recursos econòmics de què hagin de disposar les delegacions
territorials per portar a terme la seva actuació.