ENTREVISTES PÀDEL TERRITORIAL-TARRAGONA

El Camp de Tarragona té actualment 3.425 llicències federatives de pàdel, a més, 52 clubs esportius estan federats. Avui dins del cicle de pàdel territorial us presentem i conversem amb Elga Molina, vocal al Camp de Tarragona de la Federació Catalana de Pàdel (FCP).

  • Què suposa a nivell personal la responsabilitat de ser el vocal de pàdel del teu territori?

A nivell personal es un gran repte i a l’hora una responsabilitat ser vocal de pàdel de la FCP al territori doncs em dona la possibilitat de contribuir a millorar aspectes importants del pàdel català, per això és important interactuar contínuament amb els clubs. El que em permetrà poder gaudir de conèixer els clubs de pàdels de la província, els seus presidents, treballadors i els jugadors que participen als tornejos, el que personalment és molt enriquidor.

  • Pels que no et coneixen, d’on ve la vinculació amb el pàdel? Com va ser el primer contacte amb el nostre esport i què t’hi va enganxar?

Fa relativament poc que m’he iniciat en el món del pàdel, cinc anys aproximadament, però jugo al tennis des que tenia 7 anys, sempre m’ha agradat l’esport de raqueta. Va ser a través d’un amic i em vaig enganxar perquè es un esport molt social amb el que no només fas esport sinó que gaudeixes de les relacions personals i és molt divertit.

  • Com a bon coneixedor del pàdel a la teva àrea geogràfica, quina és la realitat del pàdel ara mateix al teu territori?

Crec que la afició al pàdel esta creixent exponencialment al territori, cada cop els clubs estan creixent molt i s’estan implicant en dedicar més espai a aquest esport. Per això és important acompanyar-los en aquest procés i animar als jugadors a que és federin i participin en el circuit de pàdel català.

  • Quins aspectes de l’actual estat de salut del pàdel català creus que s’han de materialitzar per millorar el pàdel al Camp de Tarragona?

Crec que és important incidir en millorar l’esport de menors, doncs es la base del pàdel i de fidelitzar als padelers als seus clubs. També cal incentivar la participació als tornejos i apropar-los als jugadors, i fer més visibles als petits clubs, animar-los a que organitzin tornejos i sobre tot recolzar-los en tot allò que pugin necessitar sobre tot en tema d’assessorament, mediació, entre d’altres.

Crec que la experiència dels grans clubs pot ser una eina molt bona per materialitzar aquesta tasca. Tecnificar l’esport a través de l’apropament de la celebració de cursos regularment al territori per els monitors i professionals de l’esport, també és important per millorar la qualitat i afició al pàdel.

  • En època estival i sobretot per vacances, aprofites per desconnectar de tot, inclòs del pàdel, o ans al contrari, aprofites per practicar-lo encara més?

Practico el pàdel regularment, dos o tres cops per setmana com a mínim, és la meva manera de desconnectar de la feina diària. No obstant, durant les vacances aprofito encara més per seguir gaudint d’aquest esport. Per mi no hi ha res millor que un matí de pàdel que acaba amb un bon dinar, poder fer americanes i petits tornejos amb els amics.