ENTREVISTES PÀDEL TERRITORIAL-LLEIDA

Lleida té actualment 2.139 llicències federatives de pàdel, a més, 30 clubs esportius estan federats. Avui dins del cicle de pàdel territorial us presentem i conversem amb Natàlia Satué, vocal a la demarcació de Lleida de la Federació Catalana de Pàdel (FCP).

  • Què suposa a nivell personal la responsabilitat de ser el vocal de pàdel del teu territori?

Doncs un compromís i una implicació cap al meu territori, i com bé apuntes, tota una responsabilitat. Vull que Lleida tant a nivell de  clubs com de  jugadors, es vegin representats dins la FCP. Per mi també es molt important tenir una bona coordinació amb la delegada del nostre territori per tal d’analitzar la zona i poder millorar la situació. Vull aprofitar l’oportunitat que em brinden aquestes línies per agrair  la confiança que es va depositar en mi per ser la vocal de Lleida a la junta de la FCP.

  • Pels que no et coneixen, d’on ve la vinculació amb el pàdel? Com va ser el primer contacte amb el nostre esport i què t’hi va enganxar?

La vinculació al pàdel és a nivell amateur. La meva afició al món del pàdel es remunta fa una dècada enrere, una coneguda que venia molt sovint a la meva feina em va comentar que s’havia apuntat al a un club a entrenar, i que em podia apuntar amb ella. Fins llavors jo havia sentit parlar molt poc del pàdel, així que decideixo apuntar-me amb tot el que a mi m’implicava, desplaçar-me i deixar a dos nens petits i un negoci per anar a jugar a pàdel. Un esport que per mi va acabar sent additiu i només feia que buscar hores com fos per poder jugar (somriu).

Recordo dels meus inicis que volia picar la bola sempre fort i totes anaven al vidre. Els germans Gadea, Xavi i Albert, propietaris del Pàdel Indoor Lleida són els ‘culpables’ que van que fer que jo m’enganxes al món el pàdel i que a dia d’avui sigui el meu esport. Amb el temps em vaig fer sòcia del Club Tennis Lleida i avui en dia és on actualment jugo amb assiduïtat i he trobat grans amigues. A més, alguns dels tornejos interns del club, la meva empresa els patrocina també.

  • Com a bona coneixedora del pàdel a la teva àrea geogràfica, quina és la realitat del pàdel ara mateix al teu territori?

El seguiment d’aquest esport és cada vegada més gran. Ens trobem que cada vegada més gent practica el pàdel a la demarcació de Lleida. És una tendència en alça des de fa uns anys. La província de Lleida compta amb moltes instal·lacions de pàdel molt ben preparades i es poden trobar pistes de pàdel a gairebé tots els municipis.

Es un esport que enganxa i és un esport per a tots, el poden practicar des de joves fins a gent de més avançada edat, i és un esport que agrada molt a les dones i també crec que això fa que tingui tant èxit a Lleida i arreu del territori.

  • Quins aspectes de l’actual estat de salut del pàdel català creus que s’han de materialitzar per millorar el pàdel a la teva demarcació?

Des del meu punt de vista s’ha de realitzar més lligues i campionats sobre tot de menors, encara que no siguin en pla de competició, sinó amateur. Ajudes econòmiques o subvencions com les que ha impulsat la FCP també seran molt útils, ja que hi ha clubs  que amb la pandèmia tenen un gran dèficit.

  • En època estival i sobretot per vacances, aprofites per desconnectar de tot, inclòs del pàdel, o ans al contrari, aprofites per practicar-lo encara més?

Al estiu es una de les èpoques on més pàdel puc practicar, tot i la calor que fa a Lleida, disposo de més hores per poder jugar, a mi jugar a pàdel em millora el meu estat d’ànim. Tanmateix on jo estiuejo hi ha pistes de pàdel i la pala m’acompanya durant tot l’estiu!