ENTREVISTES PÀDEL TERRITORIAL-GIRONA

Girona té actualment 1.563 llicències federatives de pàdel, a més, 30 clubs esportius estan federats. Avui dins del cicle de pàdel territorial us presentem i conversem amb Eva Llonch, vocal a la demarcació de Girona de la Federació Catalana de Pàdel (FCP).

  • Què suposa a nivell personal la responsabilitat de ser el vocal de pàdel del teu territori?

La veritat es que em fa molta il·lusió i tinc moltes ganes de poder aportar  el meu granet  de sorra en aquest esport. Tot i que he de confessar que al principi  quan el president de la FCP, Felip Ródenas, em va proposar d’incorporar-me al seu equip li vaig dir inicialment que no. Ara bé, entre família, feina, el fet de que també formo part de la junta del Club Tennis Girona ho veia molt complicat. Finalment el Felip em va convèncer i estic molt satisfeta de pertànyer a un excel·lent equip.

  • Pels que no et coneixen, d’on ve la vinculació amb el pàdel? Com va ser el primer contacte amb el nostre esport i què t’hi va enganxar?

Una amiga que jugava a pàdel em deia que ho provés i va insistir tant que al final un dia ho vaig provar i des de llavors ja no ho he deixat.  Enganxa molt perquè és fàcil de jugar. Quan entres per primera vegada a la pista i tornes la bola penses ‘carai és fàcil’. Després fas classes vas aprenent i vas avançant de nivell i ja no ho deixes. I això em va passar a mi!

  • Com a bona coneixedora del pàdel a la teva àrea geogràfica, quina és la realitat del pàdel ara mateix al teu territori?

Ara mateix el pàdel està en un bon moment, en un moment molt dolç. Hi ha moltíssima gent que practica aquest esport a Girona i que com t’exposava anteriorment, s’hi enganxa. Abarca una franja d’edat molt extensa des de nens petits fins a gent més gran i això provoca que hagi arribat a tot arreu d’una manera fulgurant.

  • Quins aspectes de l’actual estat de salut del pàdel català creus que s’han de materialitzar per millorar el pàdel a la teva demarcació?

Penso que a Girona hem de potenciar més el pàdel federat femení i també els menors. Hem de treballar des de la FCP per buscar la manera d’engrescar a les noies. I de ben segur que sorgiran idees per incentivar a les dones a jugar-lo.

  • En època estival i sobretot per vacances, aprofites per desconnectar de tot, inclòs del pàdel, o ans al contrari, aprofites per practicar-lo encara més?

Estic tant enganxada al pàdel que ni a l’estiu desconnecto. Al club sempre hi ha algú per jugar i sinó ens escapem a la Costa Brava que sempre hi ha algun torneig per competir i saciar les ganes de pàdel que tenim.