EVA GAYOSO REP EL PREMI CIUDAD DE LA RAQUETA MARÍA DE VILLOTA

Aquest mes de desembre de 2019 quedarà gravat en la memòria d’Eva Gayoso. La jugadora del Reial Club de Polo de Barcelona i de la selecció catalana rebia a Madrid el dia 2 de desembre el Premi Ciudad de la Raqueta María de Villota per la seva trajectòria en l’esport del pàdel. Un guardó molt especial i que Eva Gayoso rebia en una Gala celebrada a la Ciudad de la Raqueta en el que era la VI edició d’aquests premis.

Eva, moltes felicitats. Què suposa per una esportista d’alt nivell com tu aquesta distinció?

Per mi ha estat un honor rebre aquest premi, sobretot pels valors que busquen en els esportistes guardonats a més de la trajectòria esportiva. Per a un esportista mes enllà dels resultats esportius que és l’objectiu que es busca, que valorin el sacrifici que això comporta, la perseverança, el no rendir-se, el continuar lluitant, el respecte i la humilitat és el que a mi com a esportista m’omple.

Quan et comuniquen per primer cop que ets l’escollida per rebre el premi, com se’t va quedar el cos?

La veritat que no m’ho podia creure, que et donin aquest premi quan hi ha grans esportistes dins de l’àmbit del pàdel i que et comuniquin que t’atorguen el premi Ciutat de la Raqueta Maria de Villota, al costat de grans esportistes del món de l’esport com els que has nomenat abans és una il·lusió immensa, no donava crèdit.

Vas rebre el premi en una Gala amb guardonats ilustres com el patinador Javier Fernàndez, la nadadora Ona Carbonell o el marxador Jesús Ángel García Bragado. Un acte que recordaràs per sempre, oi?

Un acte inoblidable, va ser meravellós, sobretot perquè es respirava realment uns grans valors cap a l’esport per part de tots els esportistes, entitats i fundacions que eren allí. L’organització va ser increïble i tot estava cuidat fins al mes mínim detall. I que em lliurés el premi, Javier Arenzana, per a mi un referent del pàdel que ho ha guanyat tot, va ser un honor.

Quin ha estat el teu recorregut en el pàdel internacional?

Des que vaig començar vaig estar número u del rànquing internacional junt a Adriana Costagliola. He format part de la selecció espanyola per equips sis vegades, quedant subcampiones del món i campiones, per parelles al costat de Patty Llaguno quedem subcampiones del món. També campiona d’Europa.

Eva, tu les has vist de tots colors en el nostre esports amb els any que fa que el practiques. Com veus el fenòmen del pàdel actualment amb l’aparició de patrocinadors, implicació de marques esportives i World Padel Tour (WPT). Cap on creus que pot arribar el nostre esport?

La veritat que el pàdel està creixent a passes de gegant. És un esport molt transversal que tothom el pot jugar i que a més enganxa. Per exemple una família es situa a pista i es poden divertir els 4.

A nivell professional el WPT està fent una gran feina per a donar a conèixer el nostre esport, a més de la implicació de grans marques. A més també ha estat molt positiu que s’hagi aconseguit que es retransmeti per televisió. També crec que seria bo per al nostre esport, que sortís més a nivell internacional, que el circuit s’anés acostant més a com és el format del tennis.

També seria bo que les federacions empenyessin totes cap al mateix costat per fer créixer més el nostre esport i donar-li la imatge que es mereix, que realment l’important és que elles abanderin l’esport del pàdel. Que siguin constructives.

I seria bo també que cada vegada s’anés apostant més pel pàdel femení, que s’arribés a poder dir que no existeixen diferències entre el femení i masculí, que en l’esport del pàdel hi ha igualtat.

Parlar d’Eva Gayoso en el nostre esport és fer referència a una llegenda viva i activa del pàdel. Ets la jugadora amb més campionats de Catalunya per posar un exemple. Et queda molta corda en el pàdel?

Bé, m’agrada molt, però tot dependrà del que el físic em deixi seguir, la veritat que cada moment és una etapa i ara estic gaudint intentant aportar el meu granet de sorra a aquella gent jove que vol arribar a ser professional.

Per últim, el gran secret, en la teva dilatada trajectòria has guanyat infinitat de trofeus, de medalles, entre d’altres. Ara també hi ha lloc pels reconeixements? On ho guardes tot? Segur que al menjador de casa no hi deu haver espai…

(somriu) Els meus nebots tenen alguns trofeus a les seves prestatgeries de casa.

A qui va dedicat aquest premi?

Aquest premi no puc més que agrair a tots aquells que m’han acompanyat en la meva carrera esportiva, a la persona que em va ficar en aquest esport Pedro Vernis, al meu club, el Reial Club de Polo Barcelona que m’ha vist créixer i sempre ha estat al meu costat.

Als meus patrocinadors que han cregut i continuen creient en mi, a les meves companyes de pàdel que hem compartit pista en els bons i mals moments, al meu equip tècnic que gràcies a ells he arribat on he arribat: Pablo Ayma, Fer del Barri i Joan Lopez.

A la meva parella Jaume que aguanta tots els caps de setmana, a la meva família que sempre ha estat al meu costat recolzant-me en els dolents i bons moments i a tu papa, que encara que ja no ets aquí m’has ensenyat el que són els valors en l’esport, aquest premi també és vostre.

 EVA PREMIADA 1 EVA PREMIADA 2