ENTREVISTA A NATÀLIA SATUÉ. VOCAL DE LLEIDA DE LA FCP

Lleida té actualment 2.553 llicències federatives de pàdel, a més, 33 clubs esportius estan federats. Avui conversem amb NATÀLIA SATUÉ, vocal a la demarcació de Lleida de la Federació Catalana de Pàdel (FCP).

  • Quin balanç fas d’aquest primer any com a vocal de pàdel del teu territori? Com t’has sentit?

Per mi ha sigut un any magnífic, ple d’aprenentatge en el món del pàdel, on he tingut la magnífica oportunitat de conèixer gent extraordinària, jugadores i jugadors, representats de clubs de tota mena, grans i petits amb moltes ganes de fer créixer el pàdel a la demarcació de Lleida. Estic molt satisfeta, ha estat veritablement un any 2022 totalment positiu on hem incrementat les llicències en un moment de tanta incertesa.

  • Competicions com el Circuit Head Players o la Lliga d’Escoles de Menors quina rebuda han tingut a la teva demarcació?

Les dues competicions han estat un  èxit. Pel que fa a la Lliga d’Escola de Menors ha estat excel·lent, ha sigut una gran proposta iniciar aquest lliga, molts nens que s’iniciaven al pàdel volien competir, però el nivell que hi havia per ells era molt alt, aquesta iniciativa els hi ha donat la oportunitat de endinsar-se en el món de la competició des dels inicis i jugar amb altres nens i nens de la demarcació, i els ha motivat a voler a aprendre més i millorar. A Lleida encara ens falta una mica, moltes famílies encara no veuen el pàdel com l’esport principal pel seu fill. Però poc a poc això està canviat gràcies al bon nivell que les escoles estan oferint als nens.

  • Quins aspectes de l’estat de salut del pàdel català creus que s’han millorat al teu territori durant aquest any?

S’ha fet una gran aposta per Lleida. Hem incorporat dos capitans lleidatans per la Selecció Catalana de Menors com són Raül Iñiguez i Laia Bonilla, també hem incrementat les proves de les diferents competicions. Dins del nou circuit de pàdel en cadira Reebok Fragrances, unes de les proves ha estat realitzada a la nostra demarcació, que per Lleida ha sigut molt especial.

  • La teva vocalia comporta estar molt en contacte amb els clubs. Què els segueix preocupant als clubs ara un cop recuperada la normalitat?

En general els clubs estan contents, i amb moltes ganes de fer coses i  de generar activitat contínuament. El que certament comenten alguns clubs que encara no han acabat de recuperar la totalitat dels socis i sòcies que per la situació pandèmica es van donar de baixa.

  • Enguany la FCP ha arribat a la majoria d’edat, 18 anys ja com a organisme federatiu. Com a malalta de pàdel, com recordes aquells primers compassos en que et vas involucrar en el nostre esport i com van ser?

En primer lloc, felicitats FCP! Quan jo vaig començar no hi havia molta gent aficionada al pàdel. Com a referent estava el Pàdel Indoor, on jo jugava, i on es feien petits tornejos interns. Si que hi havia clubs que tenien pistes com el Tennis Lleida que va ser uns dels clubs pioners en ubicar dues pistes de pàdel a les seves instal·lacions, ara bé, era un club privat. Res a veure amb l’afició que hi ha en l’actualitat, com ha crescut el pàdel!

  • Quin és el secret per conciliar vida familiar, laboral i per atendre a les responsabilitats com a vocal de la FCP?

Sobretot organitzar bé el temps i planificar, si és possible, amb antelació. Tot i que he tingut un any dur en la meva feina professional, he pogut anar compaginant les tasques de la federació. Sempre s’ha d’intentar treure temps per fer allò que a una li agrada i motiva, i a mi em passa això amb el pàdel.

  • Per últim, com a curiositat dins de la pista, en quin costat jugues i quin definiries que és el teu millor cop?

Soc bona als dos costats! És broma, a mi m’agrada més jugar a l’esquerra, però depèn amb qui em toca jugar puc fer-ho a la dreta, ara bé, me les colen però on volen! (somriu). I referent el meu millor cop, la veritat és que no me caracteritzo per tenir-ne cap en concret, l’important és tornar la pilota.