#ELPÀDELCATALÀESQUEDACASA

Un crit de guerra després d’haver salvat una bola molt complicada al fons de la pista, les instruccions del director esportiu a un grup de menors davant de la xarxa a mitja tarda o l’adrenalina interior accelerada després d’haver realitzat una esmaixada. Les pistes del pàdel català han deixat de viure moments com aquests des de fa una setmana. El 20×10 s’ha quedat orfe dels seus veritables protagonistes fruit del COVID-19. El pàdel, com la societat catalana, està confinat a casa. Ara bé, com viu el pàdel català aquesta situació d’excepcionalitat?

Les set pistes de pàdel exteriors del Club de Golf Costa Daurada de Tarragona respiren un excés de tranquil·litat. Tot el contrari del que passava abans que es decretés l’estat d’alerta «als grups de whatsaap es percep que la gent té ‘mono’ de jugar. Ara bé, per responsabilitat ara toca quedar-se a casa» explica Xavi Pueyo, director de pàdel del club. Pueyo afegeix que «tot i que l’activitat presencial està aturada, estem aprofitant per avançar feina en tot allò relacionat amb el pàdel i els altres esports que oferim al club».

A la Terra Ferma, el Club Tennis Lleida viu una aturada completament inesperada en un 2020 on celebra el seus cent anys de vida «la situació és de resignació, sacrifici i de solidaritat amb el que està passant amb aquesta pandèmia» exposa José Luis Solans, president de la entitat lleidatana. Solans explica que «com a esportistes que som, tot i haver-nos de quedar a casa hem de ser positius. És una experiència de la que sortirem reforçats».

A la demarcació de Girona, el Pàdel Indoor Figueres ha vist com una calma no habitual s’ha instal·lat a les seves pistes per primera vegada en els seus 8 anys d’existència «la incertesa és el que porto pitjor i estic una mica neguitós. Com afectarà tot això a posteriori?» es pregunta Sergi Curto, director i propietari del club. Curto assegura que  «confio en la resposta de la gent, del padeler i padelera que es deu estar pujant per les parets aquests dies» afirma.

A Barcelona la primera setmana de confinament també es viu amb resignació «tancar les instal·lacions de cop i volta ens va fer sentir desamparats» descriu Ivàn Linares, gerent del Barberà Pàdel Indoor (BPI). Linares explica que «el padeler fa una setmana que no toca pilota i en té ganes (somriu). Ara toca estar-se a casa i quan passi això es produirà un ‘allau’ padeler a pistes!» exclama.

Els clubs aturats fins a nova ordre i les competicions de la Federació Catalana de Pàdel (FCdP) també. El mode ‘pausa’ s’ha instal·lat en el Circuit Català Absolut, el Circuit de Menors ASICS, el Circuit Open Head, la Lliga Catalana, l’Interclubs Sènior Barcelona i l’Interclubs femení.

Toni Bueno observa detingudament des del seu domicili de Barcelona la pàgina web de la FCdP. En una situació normal la pròxima setmana ell i el seu company de joc, Rubén Rivera (parella número 1 del Circuit Català), estarien visualitzant el quadre de joc de la prova «porto millor del que m’esperava aquesta aturada. A casa realitzo les rutines que m’envia el meu preparador físic» assenyala un Bueno que, amb bon humor, explica que aquest ‘parón’ també li ha servit per «cuinar més, fer neteja a casa i participar en algun desafiament padeler plantejat a les xarxes socials».

Cristina Gomis forma amb Núria Rovira la parella número 2 del Circuit Català femení. La Cristina també està confinada a casa «la situació és molt extranya i no ens la podem pendre a la lleugera». La jugadora barcelonina s’entrena al seu domicili i confessa que «tinc ‘mono’ de pàdel, de veure als amics, de poder estar amb la meva família, de moltes coses». Per la seva part Eva Gayoso -número 6 del rànquing femení- viu a casa de la seva mare, al Maresme, la situació de confinament «fins al moment ho porto bé. M’he marcat unes rutines diàries laborals i d’entrenament» i incideix en que «tenim una piscina buida a casa i la utilitzo per entrenar i fer pala».

Gerard Godo fa una setmana que no trepitja l’Smash Pàdel, el club gironí on s’exercita habitualment «ho estic passant com puc, de moment de pala ‘zero’» explica. El número 14 del Circuit Català masculí es pren amb relativa filosofia la situació extraordinaria que estem vivint «tothom està amb ganes de jugar, ara bé, el primer objectiu és que tothom estigui bé».

Al Segrià per la seva part, Laia Bonilla, número 10 del Circuit Català femení, passa les hores de confinament envoltada dels seus familiars i aprofitant per estudiar «aquesta primera setmana està sent una mica avorrida. No poder sortir al carrer és bastant dur» afirma la jugadora lleidatana. Bonilla entrena al seu domicili i aprofita el fet de tenir una cinta de córrer per exercitar-se «tothom té ganes de pàdel, però si volem tornar com més aviat millor a les pistes, el que toca és quedar-se a casa».

A la demarcació de Tarragona, Maria Freixas, número 1 del Circuit Provincial de l’any passat explica «la veritat és que resulta bastant dur no poder sortir, i especialment si ets adolescent ja que tens més ganes». Als seus 16 anys la Maria ha vist com les seves classes de quart d’ESO s’han interromput, de la mateixa manera que els entrenaments a pista «faig una rutina d’entrenaments a casa cada dia i entreno amb la pala al pàrquing de casa» apunta la jugadora tarragonina.

El pàdel i la societat en general està vivint una situació extraordinària. Des de la Federació Catalana de Pàdel som conscients que el rival és d’entitat i que el partit està sent dur. Ara bé, ja sigui jugant des del fons de la pista o atacant davant de la xarxa li guanyarem la partida al coronavirus. Seguim sent responsables i per això:

#ELPÀDELCATALÀESQUEDACASA

 

PISTES BUIDES DE PÀDEL 3