EL PÀDEL ‘EMERGEIX’ UN ANY MÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS D’INEFC

Un any més el pàdel s’introdueix en els estudis universitaris de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). Ho fa concretament al curs de tercer, dins de l’assignatura d’esports emergents. Meritxell Ibañez, responsable de l’àrea de docència de la Federació Catalana de Pàdel detalla que «estem molt satisfets i orgullosos de poder iniciar i formar en l’ensenyament del nostre esport, oferint les nocions bàsiques pel seu aprenentatge d’una forma molt pràctica i interactiva» i afegeix «esperem que el pàdel entri ben fort dins del món universitari i sobretot que els alumnes gaudeixin d’aquesta experiència».

Els alumnes de l’INEFC aprenen mitjançant una metodologia molt didàctica, on s’expliquen aspectes tan importants com són els conceptes per entendre l’esport del pàdel. En uns estudis del tot dinàmics i interactius, els futurs graduats en INEFC absorbeixen una sèrie de coneixements relacionats amb les progressions en fases d’iniciació del pàdel, a més de practicar a pista tota mena d’exercicis i jocs de l’esport del pàdel. Els alumnes complementen l’activitat pràctica amb els continguts teòrics que tenen a la seva plataforma digital on se’ls ha recollit tota la informació essencial per gaudir en l’aprenentatge del pàdel.

Una experiència que tots els estudiants de tercer curs del grau d’INEFC aniran provant els dilluns durant tot el matí a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona, sota la supervisió dels tècnics que ho fan possible: Eva Gayoso, campiona de Catalunya de pàdel en 17 ocasions i actual responsable de la secció de pàdel del Polo; Albert Nogueras, director esportiu de la Federació Catalana i actual seleccionador absolut masculí i de menors i Meritxell Ibañez, 4 vegades campiona de Catalunya, responsable de l’àrea de docència i directora del Circuit de Menors de la Federació Catalana de Pàdel.