EL PÀDEL CATALÀ SUMA 4 CAMPIONATS I 2 SOTSCAMPIONATS AL MUNDIAL DE PÀDEL DE MENORS CELEBRAT A CASTELLÓ

21.10.2019

El pàdel català ha aconseguit fer-se amb un bon nombre de títols en la XII edició del Mundial de Menors de pàdel que s’ha disputat a Castelló. En total quatre campionats, dos sotscampionats i cinc terceres posicions en la competició que va finalitzar el cap de setmana passat a la capital de La Plana.
En categoria masculina el català Marcel Font, fent parella amb Samuel Rivas, aconseguia la medalla de bronze imposant-se amb solvència en el seu duel davant d’Alejandro Calvo i Jorge Abad per 6-1 en el primer set, i de batallar al límit el segon fins resoldre’l al seu favor per un ajustat 7-6.
En categoria femenina és on el palmarès de les jugadores catalanes va aconseguir fer-se amb un important botí del Campionat del Món: Eugènia Guimet es proclamava sotscampiona del món en categoria junior després de caure amb la seva parella en la final davant de Beatriz Caldera i Beatriz González per 6-3 i 6-2; per la seva part Noa Cànovas es feia amb la segona posició en categoria cadet, Cànovas que formava equip amb Palma Osorio veia com tot i que el primer set els era favorable per 7-5, les seves rivals a la final, Sofia Sainz i Lorena Rufo, els capgiraven el marcador amb un resultat en els dos següents sets de 3-6 i 1-6. En categoria infantil, la parella formada per Alexandra Torralba i Ana Domínguez finalitzava en una molt meritòria tercera posició després de doblegar a les seves oponents, Alba Gallardo i Paula Dols per 7-6, 2-6 i 7-5. Qui es penjava la medalla d’or al coll com a campiona del món en categoria aleví era la catalana Andrea Ustero, fent parella amb Agueda Pérez, i imposant-se en la final de forma clara per un doble 6 a 1 a les sotscampiones, Akira Peco i Natalia Cespedes. Mireia Salvador i Andra Ramos, també a aleví, aconseguien el bronze imposant-se per 6-2 i 6-4 a Mariona Font i Mirna Rojas.
Per seleccions el pàdel català també engrandia el seu palmarès. Pol Hernàndez amb la selecció espanyola masculina i Anna Ortiz i Alexandra Torralba amb la femenina pujaven al graó més alt del podi i es proclamaven campions del món per seleccions després de derrotar tant en nois com en noies a la selecció d’Argentina.
El pàdel català va destacar dins de la pista en la competició jugada a Castelló i també fora d’ella. En l’apartat tècnic, l’entrenador català Oriol Moyés, ajudant del seleccionador espanyol José Luís Gutiérrez ‘Guti’, també era partícip del títol del món aconseguit pels jugadors i jugadores convocats. Moyés és a més ajudant tècnic de la selecció catalana de menors i que dirigeix el seleccionador Albert Nogueras, assistit per Meri Ibañez com a segona seleccionadora.

Categoria Masculina:

· Marcel Font, tercer classificat categoria aleví.

Categoria Femenina:

· Eugènia Guimet, sotscampiona del món categoria júnior.

· Noa Cànovas, sotscampiona del món categoria cadet.

· Alexandra Torralba i Anna Domínguez, terceres classificades categoria infantil.

· Andrea Ramos i Mireia Salvador, terceres classificades categoria aleví.

· Andrea Ustero, campiona del món categoria aleví.

Per Seleccions:

· Pol Hernàndez, campió del món amb la selecció espanyola.

· Alexandra Torralba, campiona del món amb la selecció espanyola.

· Anna Ortiz, campiona del món amb la selecció espanyola

ANNA ORTIZ

GRUP_PRIMERS_SEGONS_TERCERS CLASSIFICATS MUNDIAL CASTELLÓ

També volem destacar al tècnic Oriol Moyés, ajudant del seleccionador espanyol José Luís Gutiérrez pel títol del món aconseguit. Moyés és també ajudant tècnic de la selecció catalana de menors.

FOTO ORIOL MOYES