DEL CIRCUIT CATALÀ A PARELLA NÚMERO 1 DEL MÓN DE PÀDEL

Barcelona és una ciutat ‘fetitxe’ per les jugadores de la selecció catalana de pàdel, Gemma Triay i Lucía Sainz. Fa deu dies que al Palau Sant Jordi aconseguien el triomf del Estrella Damm Barcelona Master i de retruc, es situaven en la posició més alta del pàdel mundial femení.

Ara fa tot just un any que les nostres protagonistes, també a la capital barcelonina, concretament a les pistes del Reial Club de Polo de Barcelona es proclamaven per primer cop campiones de la XXVII del Campionat de Catalunya Absolut de Pàdel Open PlasticBand. L’expressió de satisfacció del tàndem catalano-mallorquí s’apreciava a la seva cara en el moment de recollir el trofeu. Una copa de campiones aconseguida després de derrotar per     6 a 4 i 6 a 1 a les sotscampiones, Marta Marrero i Sara Pujals, en una pista central del Polo plena de gom i amb un ambientàs de pura efervescència padelera.

El Circuit Català Absolut en la seva retina

El Circuit Català Absolut que organitza la Federació Catalana de Pàdel (FCdP) té bona part de culpa en el camí que ha portat a Gemma Triay i Lucía Sainz a ser ara mateix les capdavanteres en el rànquing femení de World Padel Tour. Com bé descriu la Lucía «per mi va ser el començament, vaig iniciar-me en el circuit fent parella amb Eva Gayoso i la veritat és que poder disputar un torneig cada setmana era tot un luxe. Em va servir per rodar-me molt, apendre, conèixer pàdel d’un alt nivell i evolucionar. El tinc molt present, és molt especial per a mi i tot i que ara amb el circuit professional no el podem disputar, li guardo un molt bon record per tot allò viscut» apunta la jugadora barcelonina.

Idèntiques sensacions comparteix Gemma Triay «en el seu moment la Lucía i jo haviem deixat el tennis, i després d’un parèntesi de temps, vam conèixer el pàdel i cadascú va començar a practicar-lo. Personalment a mi em va servir per agafar ritme, conèixer bé la seva dinàmica i competir intensament en un circuit d’alt nivell i amb competicions on has de suar de valent per poder guanyar-les». Bé que ho sap la jugadora menorquina, i és que per guanyar el Campionat de Catalunya Open PlasticBand, van haver d’esperar a que la tercera fos la vençuda, després dels sotscampionats aconseguits a les finals de 2016 i 2017.

Un 2020 comprimit i molt competit dins la ‘nova normalitat’

«Ens sentim unes privileguades de que el nostre esport es pugui estar disputant donades les circumstàncies que com a societat estem vivint» expliquen Gemma i Lucía. Que el calendari de tornejos d’enguany de World Padel Tour s’hagi comprimit no els fa por, com ho demostra que Barcelona va ser la seva tercera final consecutiva. El que si els hi fa molt de respecte en cada torneig que disputen és el moment d’haver de passar els test PCR  «en un torneig vam donar un fals positiu i havies de veure com ens vam quedar. Realment quan prèvi a l’inici d’una competició ens fan el test de la Covid-19 i donem negatiu gairebé que ho celebrem com un triomf» afirma Lucía Sainz, conscient que «la responsabilitat individual davant del coronavirus és una tasca que com a societat tots i totes hem de fer. Amb molt de seny en tot moment i conscients que si com a persona ho fas bé, et beneficies a tu mateix i també al col·lectiu que t’envolta».

La seva millor versió

El confinament d’enguany va servir a les jugadores de la selecció catalana per treballar dos aspectes principals «el físic i l’aspecte mental amb la nostra psicòloga. Ens va anar molt bé» assegura Gemma Triay. Els resultats d’aquesta temporada reflecteixen que les dues jugadores d’ASICS «estem demostrant la nostra millor versió sense oblidar que no existeix moment per la relaxació, com així ens remarca Rodri, el nostre entrenador. Estem contentes del treball que estem realitzant i de veure com així es tradueix a pista».

Gemma i Lucía comparteixen un objectiu comú pel que resta de 2020 «aconseguir guanyar els tres tornejos que queden i tancar l’any amb aquest número u, que ara mateix és momentàni, en definitiu. De moment la filosofia de capçalera que tenim és anar partit a partit» afirmen les nostres protagonistes.

FINAL CAMPIONAT CATALUNYA 2019